
Autor: Alina Hoban, Loc. Coșteiu, Jud. Timiș
INGREDIENTE :
– 250 g făină
-100 g zahăr
– 80 g unt
-200 g smântână
-o linguriță praf de copt
– un vârf linguriță sare
– esență de vanilie
-2 ouă
– 400 g căpșuni
MOD DE PREPARARE
Într-un bol punem untul și zaharul și amestecam bine cu o spatula, apoi adăugăm smântâna, esență de vanilie, ouăle și amestecam din nou. Cernem făina cu praful de copt și le adăugăm treptat în compozitie și amestecam cu un tel, iar la final punem căpșunile tocate mărunt. Folosim o tavă pentru brioșe, daca dorit puteți sa puneti si hârtie speciala pentru briose în fiecare formă(este opțional), iar cu ajutorul unei linguri punem compoziția în formele de briose . Deasupra, dacă mai doriti, puteți adauga câteva bucăți de căpșune. Dam tava la cuptorul preîncălzit la 180° C pentru 25 de minute.Cand le scoatem din cuptor le mai lăsăm 10 minute in tava să se răcească. Sunt delicioase!


