
Autor: Lupu Laurenta Daniela, Gheraesti, Neamt
Aluat
500 g faina
150 g unt
100 g smantana
1 praf de copt
1 lingurita amoniu pentru prajituri
1/2 lamaie
1 praf de sare
1 ou
100 g zahar
50 g zahar brun
1/2 portocala
Umplutura
300 g branza de vaci
2 oua
100 g nuca de cocos
200 g zahar
esenta de vanilie
300 g afine
Uns
1 galbenus
2 linguri ulei
mod de preparare
Amestecam faina cu zaharul si sarea; facem o adancitura, adaugam oul batut, untul taiat cubulete, smantana si praful cu amoniu dizolvat in zeama de lamaie, coaja de la lamaie si portocala data prin razatoare.
Incepem sa framantam pana devine un aluat omogen care nu se mai lipeste de maini.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Pentru umplutura, amestecam ouale cu branza, zaharul pana ce se omogenizeaza, adaugam nuca de cocos, esenta si omogenizam.
Intindem aluatul pe masa infainata sub forma de dreptunghi, ungem cu crema de branza, adaugam afinele si impachetam.
Taiem triunghiuri care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu galbenusul amestecat cu uleiul si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.
Le pudram cu zahar pudra cand sunt fierbinti.


