PLĂCINTE CU AFINE ȘI BRÂNZĂ DE VACI

Autor: Lupu Laurenta Daniela, Gheraesti, Neamt

Aluat

500 g faina

150 g unt

100 g smantana

1 praf de copt

1 lingurita amoniu pentru prajituri

1/2 lamaie

1 praf de sare

1 ou

100 g zahar

50 g zahar brun

1/2 portocala

Umplutura

300 g branza de vaci

2 oua

100 g nuca de cocos

200 g zahar

esenta de vanilie

300 g afine

Uns

1 galbenus

2 linguri ulei

mod de preparare

Amestecam faina cu zaharul si sarea; facem o adancitura, adaugam oul batut, untul taiat cubulete, smantana si praful cu amoniu dizolvat in zeama de lamaie, coaja de la lamaie si portocala data prin razatoare.
Incepem sa framantam pana devine un aluat omogen care nu se mai lipeste de maini.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.
Pentru umplutura, amestecam ouale cu branza, zaharul pana ce se omogenizeaza, adaugam nuca de cocos, esenta si omogenizam.
Intindem aluatul pe masa infainata sub forma de dreptunghi, ungem cu crema de branza, adaugam afinele si impachetam.
Taiem triunghiuri care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Le ungem cu galbenusul amestecat cu uleiul si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumesc frumos.
Le pudram cu zahar pudra cand sunt fierbinti.

Lasă un răspuns