Ați terminat cozonacii, torturile și restul prăjiturilor pregătite de sărbători? Dacă nu ați intrat direct la dietă, vă propun o rețetă foarte simplă de brioșe, perfecte pentru mic dejun sau gustare.
Îmi plac brioșele pentru că sunt perfecte pentru mâinile copiilor, dar și ale adulților, nu fac (mare!) mizerie când sunt servite la petrecerile celor mici și pot fi luate la pachet, la școală sau la birou, păstrându-se proaspete zile bune.
Dacă și vouă vă plac, e musai să testați rețeta. Pe site găsiți și alte rețete de brioșe delicioase, dulci sau sărate, pe gustul fiecăruia.
8 bucăți
10 minute
25 minute
INGREDIENTE
125 g făină;
3 ouă;
100 g zahăr;
100 g vișine;
1 plic de zahăr vanilat;
1 praf de sare;
1 lingură de nutella;
50 g unt topit;
1/4 de linguriță de praf de copt; (Opțional)
INDICAȚII
- Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare cu 50 g de zahăr și un praf de sare. Am mixat și gălbenușurile cu restul de zahăr tos și zahărul vanilat până au crescut în volum, apoi am adăugat făina, untul topit și albușurile bătute, amestecând ușor cu o spatulă. Nu am folosit praf de copt pentru că am bătut foarte bine albușurile, însă, dacă vreți, puteți adăuga un vârf de linguriță.
- Am pregătit tava, am pus hârtie și câte 1-2 vișine în fiecare formă, apoi am turnat aluat cam până la jumătatea formelor. Aluatul rămas l-am amestecat cu o lingură de nutella și l-am pus cu lingura în forme, peste cel alb, umplând cam 3/4 din formă. Nu umpleți formele, lăsați loc unde să poată crește brioșele. Deasupra, pentru decor, am pus câte o vișină. Eu am folosit vișine din congelator pe care am apucat să le dezgheț puțin și să le scurg cât de cât. Ideal ar fi să fie cât mai bine scurse de zeamă.
- Am dat tava cu brioșe la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 25 de minute, la 180 de grade. Sunt gata când trec testul scobitorii!
Le-am scos repede din formă (să nu se umezească de la condens) și le-am lăsat la răcit pe un grătar pentru prăjituri.
Poftă bună!