BRIOȘE UMPLUTE

V-am mai scris că îmi plac brioșele. 🙂 Găsiți pe site multe variante, dulci sau sărate, toate rețetele sunt ușoare și rapide, trebuie doar să alegeți după preferințe sau pofte.

Pentru că #stămacasă, m-am gândit să vă aduc o rețetă numa’ bună să îi bucurați pe toți ai voștri în acest început de săptămână plin de incertitudini și griji.

Așadar, în plină pandemie, vă propun să stați acasă, să vă bucurați de timpul cu cei dragi, să savurați brioșele astea mi-nu-na-te și să vă găsiți un film bun la care să vă uitați.

Ingredientele de mai jos sunt pentru 6 bucăți, mâine fac altceva, să nu cumva să mă plictisesc. 😋 Glumesc, nouă ne ajung 2-3 zile, nu facem abuz de dulciuri!

Dacă voi sunteți mulți, faceți porție dublă din prima!

INGREDIENTE

  • 55 g unt la temperatura camerei;

  • 90 g făină;

  • 60 g zahăr;

  • 30 ml lapte;

  • 40 g iaurt grecesc;

  • 1 ou;

  • 1/2 de linguriță de praf de copt; (2 g)

  • 1 linguriță extract de vanilie;

  • 4 lingurițe de nutella;

  • 4 lingurițe de dulceață;

  • Un praf de sare;

  • Alune de pădure sau nuci, opțional.

INDICAȚII

  • Am mixat untul cu zahărul și vanilia până a devenit cremos, apoi am adăugat oul și am mixat încă un minut, după care am adăugat laptele și iaurtul. Am amestecat făina cu praful de copt și sarea, apoi le-am adăugat în compoziție și am încorporat totul cu o spatulă.
  • Am pus hârtie specială în formă și am pus în fiecare câte o lingură de aluat, apoi câte o linguriță de nutella/dulceață de afine. Am pus încă o lingură de aluat, apoi, deasupra, am pus câțiva stropi de nutella/dulceață și, cu ajutorul unei scobitori, am dat aspectul marmorat. Peste umplutura cu nutella am așezat și câte o alună de pădure. (Puteți folosi și nuci!)
  • Am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25 de minute. După coacere, am lăsat brioșele să se răcească pe un grătar de bucătărie.

Brioșele au o textură foarte faină, au aromă de vanilie și unt, dar și o umplutură generoasă!

Sunt perfecte la mic dejun sau gustare, pot fi păstrate 3-4 zile la temperatura camerei în recipient pentru prăjituri (ca să nu se usuce) sau chiar la frigider. Pot fi încălzite înainte de a le consuma și pot fi congelate până la o lună, pentru a vă bucura de brioșe bune chiar și în zilele în care nu aveți chef să coaceți nimic!

Poftă bună!

2 comentarii

Lasă un răspuns