Brownies sau negresele americane nu au nimic în comun cu ceea ce numim noi negrese, în afară de culoare. Brownies au musai în compoziție unt, ciocolată, cacao și făină puțină. Au margini și crustă crocante, iar interiorul este molicel, ușor gumat (chewy), se lipește de dinți și are o aromă intensă de ciocolată. Sunt adevărate bombe calorice, dar și un adevărat răsfăț culinar!
Dacă nu ați încercat nicio rețetă de brownies, să știți că a sosit timpul. Vă las aici o rețetă foarte simplă și rapidă pentru o tavă de 20×20 cm (9 bucăți). Dacă vă știți mari amatori de ciocolată, dublați cantitățile fără să stați pe gânduri.
Pentru această rețetă am folosit ciocolată neagră Kandia pentru deserturi și prăjituri, cu 50% cacao. Mi se pare o variantă perfectă pentru brownies pentru că obținem gustul intens de ciocolată, bogat și autentic. Să încercați și voi Kandia pentru desert, are un preț mai bun față de produse similare de pe piață, un gramaj generos (240 g) și o calitate excelentă! Mie îmi place mult, de asta o recomand! Am folosit-o si la creme de tort, glazuri, mousse, înghețată și se comportă foarte bine în toate situațiile!
INGREDIENTE
140 g unt topit;
115 g ciocolată Kandia pentru prăjituri, topită
220 g zahăr;
2 ouă;
25 g cacao;
100 g făină;
1 lingură extract de vanilie;
Un praf de sare.
Se amestecă toate ingredientele cu un tel. Întâi untul topit cu zahărul, apoi ciocolata topită, lingura de cacao, ouăle, vanilia și sarea, iar la final făina.
Am turnat aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade pentru fix 30 de minute.
După coacere, am lăsat prăjitura să se răcească în tavă pentru alte 30 de minute, apoi am tăiat-o. Se poate servi călduță, alături de înghețată, se poate glazura, merge perfect alături de un pahar de lapte rece, știți voi… merge cu ce are chef fiecare!
Poftă bună!
[…] au un interior umed, fudgy și aduc bine cu acele brownies veritabile. Și, da, nu conțin făină deloc pentru că am înlocuit-o cu fulgi de ovăz […]