PÂINE FĂRĂ FRĂMÂNTARE CU FULGI DE ROȘII USCATE

Rețeta clasică de pâine fără frământare suportă multe variațiuni. De această dată am adăugat fulgi de roșii uscate, iar rezultatul este unul excelent, pe care trebuia să îl împart cu voi. Pâinea se feliază ușor pentru sandwich-uri, se poate prăji sau încălzi la panini grill, are coaja subțire, fiind, totodată, o pâine consistentă, din care nu veți mânca mult, deci nu vă veți îngrășa! 😋

Am folosit, și de această dată, făina Pambac tip 650, o făină foarte bună, care se potrivește de minune cu aluaturile de panificație. V-am mai povestit, este important să folosim în mod diferențiat făina: făină pentru pâine și aluaturi de panificație (tip 650) și făină pentru prăjituri și aluaturi de patiserie (tip 000). Eu folosesc de la Pambac, atât făina tip 650, cât și făina tip 000 și le recomand cu toată inima!

INGREDIENTE

  • 500 g făină Pambac tip 650;

  • 350 ml de apă călduță;

  • 2 g drojdie;

  • 10 g sare;

  • 50 g fulgi de roșii uscate.

Am pregătit aluatul seara: am pus toate ingredientele într-un bol, le-am amestecat cu o furculiță, am acoperit bolul cu folie alimentară și l-amlăsat pe blatul din bucătărie până a doua zi dimineață.
În cele aproximativ 14 ore de dospire lentă, aluatul a crescut mult în volum.

Am pus o oală de fontă cu capac la încins, în cuptor, la 235 de grade.

Am presărat făină pe blat, am răsturnat aluatul, am presărat făină și peste el, l-am întins, apoi l-am pliat sus-jos, stânga-dreapta și i-am dat formă rotundă.

Am transferat aluatul în oala încinsă, cu ajutorul hârtiei de copt, apoi am dat la cuptor pentru 30 de minute cu capacul pus, apoi pentru încă 20 de minute fără capac.

După coacere, am scos pâinea din oală și am lăsat-o la răcit pe un grătar de bucătărie. Am rezistat cu brio tentației de a rupe o bucățică… dar ce aromă și ce fel trosnește coaja…! Ideal este să lăsați pâinea să se răcească înainte de a tăia/rupe din ea, pentru a nu strica structura aluatului. Ideal am spus, nu obligatoriu!

Sper să testați rețeta și să îmi povestiți dacă vă place!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *