COVRIGI CU URDĂ ȘI IAURT (BABY FRIENDLY)

Am pregătit niște covrigi aromați și pufoși, perfecți pentru mic dejun sau gustări și nu pot ține rețeta doar pentru mine! Îi puteți servi ca atare sau îi puteți folosi pe post de chiflă pentru sandwich-uri delicioase.

Cum mi-a venit ideea? V-am mai povestit și cu alte ocazii că urăsc să aruncăm mâncare. Aveam în frigider o bucată de urdă ce se cuvenea folosită și pe care nu era nimeni dornic să o mai mănânce. Așadar, pornind de la ideea de a folosi urda și cu dorința de a nu face o gustare dulce, am ajuns la acești covrigi. Și bună alegere am făcut, zău! Și pentru că am avut o discuție puțin neplăcută despre sursa de inspirație, vă las aici rețeta originală, că doar nu credeți că bloggerii culinari inventează toate rețetele. Le “culeg” și le adaptează, iar drepturile de autor pentru rețete sunt un domeniu disputat și controversat. Așadar, aveți rețeta originală și adaptarea mea. Alegeți ce vi se potrivește. 😉

Dacă vreți să îi oferiți copiilor sub doi ani, ideal ar fi să renunțați la sarea din rețetă și gata, aveți o gustărică delicioasă și hrănitoare pentru cei mici.

Dar, la cât sunt de buni, covrigii sunt potriviți pentru toată familia!

Servings

8 bucăți

Prep time

10 minute

Cooking time

25 minute

INGREDIENTE

 • 280 g iaurt 10%

 • 220 g urdă;

 • 1 cană și jumătate de făină, tip 650;

 • 1 linguriță de sare; (Opțional)

 • 5 g praf de copt;

 • 1 ou pentru uns;

 • Semințe.

INDICAȚII

 • Am pus brânza și iaurtul într-un bol, apoi am adăugat praful de copt, sarea și făină, cât a cuprins aluatul: în cazul meu, o cană și jumătate. (Cana de 250 ml). Aluatul trebuie să fie nelipicios, însă aveți grijă, nu puneți prea multă făină, altfel covrigii vor ieși tari.
 • Am răsturnat aluatul pe blatul presărat cu făină, l-am mai frământat puțin, apoi l-am împărțit în 8 bucăți aproximativ egale. (Pentru exactitate și covrigi simetrici, folosiți cântarul de bucătărie). Dacă îi vreți mai dolofani, împărțiți aluatul în 6. Pentru mânuțele celor mici, sunt mai buni
  împărțiți în 8 sau chiar 10. Am modelat covrigii, i-am pus într-o tavă pe hârtie de copt, i-am uns cu ou și am presărat deasupra lor semințe de susan alb și negru și semințe de dovleac.
 • Am copt covrigii în cuptorul preîncălzit, la 190 de grade, pentru aproximativ 25 de minute, până s-au rumenit frumos. Nici nu vă pot descrie ce mirosuri au năpădit bucătăria!

Să îi serviți cu poftă, simpli sau umpluți cu cașcaval, friptură, pate sau cremă de brânză, guacamole, hummus ori salata de vinete! Delicioși în toate combinațiile, pe cuvânt!

Un comentariu

Lasă un răspuns