BUDINCĂ DE TAPIOCA CU VANILIE ȘI FRUCTE DE PĂDURE

Autor: Prisecaru Niculina, București

INGREDIENTE

  • 80 g tapioca perle;

  • 400 ml lapte de cocos la conservă;

  • 45 g zahăr;

  • un vârf de cuțit vanilie măcinată;

  • 150 g fructe de pădure congelate;

  • 1 lingură de zahăr;

  • 1 lingură amidon;

  • 2 linguri apă rece.

Mod de preparare:

Adăugăm perlele de tapioca într-un castron peste care adăugăm apă rece, cât să le acopere și lăsăm peste noapte la înmuiat.

A doua zi, strecurăm perlele, le punem într-o crăticioară peste care adăugam laptele de cocos, vanilia măcinată și zahărul. Fierbem budinca la foc mic, amestecând continuu timp de aproximativ 5-7 min sau până când perlele devin translucide, iar budinca s-a îngroșat! Oprim focul și mai lăsăm budinca în crăticioară până ne ocupăm de fructe!! 

Într-o crăticioară punem fructele, zahărul și lăsăm să fiarbă la foc mic până sunt dezghețate! Adăugăm apa și amidonul, amestecând continuu pentru a nu se lipi! Fierbem la foc mic până când se îngroașă, aproximativ 2-3 minute! 

Adăugăm budinca de tapioca în cupe și deasupra turnăm sosul de fructe. Dăm la frigider pentru 2 ore! Poftă bună!! 

Lasă un răspuns