Autor: Prisecaru Niculina, București
INGREDIENTE
80 g tapioca perle;
400 ml lapte de cocos la conservă;
45 g zahăr;
un vârf de cuțit vanilie măcinată;
150 g fructe de pădure congelate;
1 lingură de zahăr;
1 lingură amidon;
2 linguri apă rece.
Mod de preparare:
Adăugăm perlele de tapioca într-un castron peste care adăugăm apă rece, cât să le acopere și lăsăm peste noapte la înmuiat.
A doua zi, strecurăm perlele, le punem într-o crăticioară peste care adăugam laptele de cocos, vanilia măcinată și zahărul. Fierbem budinca la foc mic, amestecând continuu timp de aproximativ 5-7 min sau până când perlele devin translucide, iar budinca s-a îngroșat! Oprim focul și mai lăsăm budinca în crăticioară până ne ocupăm de fructe!!
Într-o crăticioară punem fructele, zahărul și lăsăm să fiarbă la foc mic până sunt dezghețate! Adăugăm apa și amidonul, amestecând continuu pentru a nu se lipi! Fierbem la foc mic până când se îngroașă, aproximativ 2-3 minute!
Adăugăm budinca de tapioca în cupe și deasupra turnăm sosul de fructe. Dăm la frigider pentru 2 ore! Poftă bună!!