PRĂJITURĂ CU IAURT ȘI FRUCTE DE PĂDURE (fără coacere)

Autor: Mădălina Georgiana Carp, Câmpulung

<br><br>INGREDIENTE

  • 300 g iaurt grecesc;

  • 100 g zahăr vanilinat;

  • 300 g de fructe de pădure proaspete sau congelate;

  • 100 g pișcoturi;

  • 200 g mascarpone;

  • 15 g gelatină,

  • 100 ml lapte;

  • O lingură de esență de fructe de pădure sau vanilie.



Mod de preparare: se hidratează gelatina într-un bol cu apă rece, peste gelatina hidratată se adaugă laptele fierbinte și se amestecă până se topește gelatina. Facem un sirop din 200ml apa în care punem zahăr vanilinat (2 linguri), îl topim, după care adăugăm puțină esență de fructe de pădure sau vanilie. Pentru cremă, amestecam iaurtul cu restul de zahăr vanilinat, cu laptele cu gelatina, cu mascarponele rece, puțină esență de vanilie și, la final, cu fructele. Într-o tavă de chec tapetată cu folie alimentară punem crema, o nivelăm și deasupra punem pișcoturile înmuiate în sirop. Se pune la frigider cateva ore sau se lasă peste noapte. Pofta bună!

Lasă un răspuns