CEA MAI SIMPLĂ REȚETĂ DE FOCACCIA – FĂRĂ FRĂMÂNTARE

Focaccia este un produs de panificație, cu specific italienesc, cu verdețuri și ulei de măsline. Ulterior, rețeta a fost împrumutată și adaptată, astfel încât focaccia a devenit un aperitiv în sine, cu fel și fel de topping-uri.

Eu vă las aici rețeta mea, extrem de simplă, de focaccia cu ierburi mediteraneene și ulei de măsline, coaptă la foc iute, în tigaia de fontă.

Dacă nu aveți o tigaie de fontă, puteți coace focaccia în orice tigaie ce poate fi pusă la cuptor sau chiar într-o formă rotundă de prăjituri, cu diametrul de 20-24 cm.

După coacere, pâinea are coaja foarte crocantă și miezul pufos, este un deliciu! De principiu, pentru a vă bucura de întreaga ei savoare, ar trebui să o consumați imediat după coacere. Dacă vă râmâne, o puteți păstra în pungă 3-4 zile la temperatura camerei sau până la o lună în congelator. Vă dau un pont: când vreți să o consumați: puneți-o 5-10 minute la cuptor, la 180 de grade și va fi ca proaspăt coaptă!

INGREDIENTE

  • 250 g făină;

  • 200 ml apă;

  • 5 g sare;

  • 1 g drojdie;

  • 3-4 linguri ulei de măsline;

  • 2 lingurițe verdețuri mediteraneene.

INDICAȚII

  • Am pus făina cu drojdia într-un vas, am amestecat bine, apoi am adăugat apa călduță, sarea și o linguriță de verdețuri mediteraneene. Am omogenizat aluatul, l-am acoperit cu folie alimentară și l-am lăsat să crească peste noapte. (Minimum 8 ore).
  • A doua zi dimineață, am uns bine o tigaie de fontă cu ulei, am răsturnat aluatul în ea și l-am lăsat să crească din nou pentru aproximativ 90 de minute.
    Când aluatul a crescut, am turnat peste el cam două linguri de ulei de măsline și am format găuri cu degetele, pentru a-i da aspectul specific de focaccia și am presărat deasupra încă o linguriță de verdețuri uscate. Opțional, puteți adăuga și sare de mare sau fulgi de sare.
  • Am copt pâinea pentru 25 de minute, la 230 de grade. În funcție de cuptor și de gust, timpul poate varia între 20 și 25 de minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns