
Am numit acest chec aperitiv pizza low carb pentru că are gust și miros foarte asemănător celui de pizza, conține doar 30 g de făină și poate fi consumat atât de post de mic dejun, alături de câteva legume proaspete sau poate fi luat la pachet, la școală sau la serviciu, întrucât se păstrează foarte bine pentru 3-4 zile la frigider. Cantitățile din rețetă sunt pentru 4 porții, puse într-o tavă de 10×15. Dacă doriți să îl coaceți într-o formă pentru chec sau aveți mai mulți meseni de hrănit, este de ajuns să dublați cantitățile.
4 porții
10 min
25-30 min
200 kcal/porție
INGREDIENTE
100 g cașcaval ras;
100 g șuncă presată;
30 g măsline feliate;
1/4 de ardei kapia;
2 ouă;
1 lingură de iaurt grecesc;
30 g făină;
piper, după gust;
verdețuri uscate, opțional.
INDICAȚII
- Am ras cașcavalul, am tăiat șunca în cubulețe, la fel și ardeiul kapia, apoi am pus toate ingredientele într-un bol, apoi le-am amestecat foarte bine. Cu cât folosiți ingrediente mai slabe caloric, cu atât preparatul va fi mai dietetic. Deși are atât de puțină făină, aluatul va fi dens, vâscos, nu aveți de ce să vă faceți griji.
Puteți jongla cu ingredientele, în funcție de gust, puteți înlocui cu bacon, piept de pui gătit, ciuperci, spanac, morcovi, etc. Este o bună modalitate de a-i face pe micii mofturoși să mănânce legumele pe care nu le-ar mânca în mod obișnuit. - Am răsturnat compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de pentru 25-30 de minute, până s-a rumenit deasupra. Testul scobitorii nu este tocmai elocvent pentru că, atât timp cât este cald, checul este încă ușor moale, din cauza cașcavalului. Pe măsură ce se răcește, se întărește. Oricum, vă veți da seama că este gătit după culoarea aurie și mirosul grozav cu care umple bucătăria.
- Am lăsat checul să se răcească în tavă pentru aproximativ 30 de minute, apoi l-am transferat pe un grătar pentru prăjituri până la răcirea completă.
- După răcire, îl puteți felia foarte ușor, în cuburi sau felii și îl puteți savura cu ketchup dacă vă este gândul la o pizza de dietă, fără remușcări sau alături de o salată de legume.
Poftă bună!