ARIPIOARE ÎN SOS CREMOS DE SMÂNTÂNĂ ȘI CIUPERCI

Cum v-ar suna o mâncare rapidă, gata în aproximativ 30 de minute, ce poate servi cu succes drept prânz sau cină în familie? A, cu mențiunea că este așa de bună, încât nu va rămâne nimic în farfurii!

Servings

4 porții

Prep time

10 min

Cooking time

30 min

INGREDIENTE

  • 500 g aripioare de pui;

  • 500 g ciuperci;

  • 200 ml smântână pentru gătit;

  • 4 căței de usturoi;

  • 3-4 felii de roșii uscate;

  • 1 linguriță de capere;

  • sucul de la o lămâie;

  • 1/4 de linguriță de fulgi de chilli;

  • 1 linguriță de oregano;

  • 1-2 linguri de ulei;

  • 1/2 de linguriță de busuioc;

  • 1/2 de legătură de pătrunjel;

  • sare și piper, după gust.

INDICAȚII

  • Am tăiat vârfurile aripilor și le-am secționat pe fiecare în două. Am pus aripile într-un vas, le-am condimentat cu sare, piper, fulgi de chilli, oregano și busuioc, apoi le-am stropit cu puțin ulei de măsline. Am lăsat carnea cu condimentele cam 15 minute, timp în care am curățat și feliat ciupercile.
  • Într-o tigaie antiaderentă, am pus carnea, fără a adăuga ulei, ci doar urmând a se căli în uleiul pe care l-am folosit în faza de condimentare.
  • După ce carnea și-a schimbat culoarea, am adăugat ciupercile și le-am lăsat să se călească împreună, în apa lăsată de ciuperci. După aproximativ 5 minute, am adăugat un pahar de apă și am acoperit cu un capac, lăsând carnea să fiarbă cam 15 minute.
  • După trecerea celor 15 minute, am adăugat: smântâna, sucul de lămâie, roșiile uscate tocate, caperele și usturoiul pisat. Am lăsat să clocotească împreună încă vreo 5-10 minute sau, în funcție de cât de mult doriți să scadă sosul, apoi am stins focul și am presărat pătrunjel tocat.

    Această mâncare se poate servi ca atare, alături de salată verde sau se poate alătura unei mămăliguțe aburinde sau unei garnituri clasice de cartofi sau orez.

Lasă un răspuns