CHEC DIN ALBUȘURI CU RAHAT, CIOCOLATĂ ȘI MIGDALE

Aveam iarăși albușuri strânse în congelator, în general de la produsele de patiserie la care folosesc doar gălbenușul. Se cereau a fi consumate și aș fi putut face pavlova, dar problema cu acest desert este că îl mâncăm într-o zi pentru că este absolut grozav. Ca să nu ne îngrășăm și ca să diversificăm totuși meniul, am ales să fac un chec.

Dar nu orice fel de chec, ci un deliciu pufos, bogat în arome și umplutură! Am pus ce m-am priceput eu din experiența în bucătărie și vedeți ce a ieșit:

Este o bună modalitate de a recicla albușurile rămase, așa cum este și acest chec, tot din albușuri, dar cu umplutură de fructe și nuci.

Aluatul este suficient de puternic pentru a susține umplutura, astfel că fiecare felie va fi plină de bucățele delicioase de rahat, ciocolată și migdale.

Picăturile de ciocolată termo sunt de la SpiceHub, unde aveți 10% reducere la orice comandă, folosind codul SH10. Totodată, pe pagina mea de facebook vă puteți înscrie la un giveaway drăguț, în parteneriat cu SpiceHub, unde puteți câștiga un pachet de 10 mixuri de condimente, la alegere.

INGREDIENTE

  • 200 g făină;

  • 5 albușuri (aprox. 150 g)

  • 30 g făină de alune de pădure;

  • 50 ml kefir;

  • 200 g zahăr;

  • 1 linguriță praf de copt;

  • 200 g rahat;

  • 50 g picături de ciocolată termo;

  • 15 g fulgi de migdale;

  • 1 linguriță de vanilie;

  • 1 linguriță extract de lămâie;

  • 85 ml ulei;

  • Un praf de sare.

Am încins cuptorul la 180 de grade și am pregătit ingredientele: am cântărit făina și făina de migdale, apoi le-am amestecat cu praful de copt într-un bol. Am tocat mărunt rahatul și l-am amestecat cu ciocolata și fulgii de migdale.
Albușurile le aveam deja decongelate lent, la frigider și le-am scos pe blat, la temperatura camerei, cu 15 minute înainte de a mă apuca de chec.

Am mixat albușurile spumă cu un praf de sare, apoi am adăugat, puțin câte puțin, zahărul. În compoziția de albușuri am adăugat vanilia și extractul de lămâie și am oprit mixerul când am obținut o bezea fermă și lucioasă. Am încorporat uleiul, făina, făina de alune și praful de copt cu ajutorul unei spatule, încercând să păstrez compoziția cât mai aerată.

După ce am omogenizat amestecul, am adăugat umplutura de rahat, ciocolată și migdale. Am răsturnat compoziția de chec într-o tavă antiaderentă, unsă cu spray pentru gătit.

Am copt checul pentru 45-50 de minute, la 180 de grade, până se rumenește și trece testul scobitorii.

După coacere, am lăsat checul să se răcească pe un grătar. Checul se poate felia după ce s-a răcit, este foarte aromat și rezistă bine până la 4-5 zile, învelit în folie alimetară sau, pus în frigider, poate rezista chiar și o săptămână.

Poftă bună!

Lasă un răspuns