MUCENICI MUNTENEȘTI

Deși la Galați se prepară, în special, mucenicii moldovenești, pufoși și însiropați, dintr-un aluat asemănător cozonacului, anul acesta mi-a fost dor de gustul copilăriei și de mucenicii care se prepară în Bărăgan: fierți în sirop aromat, cu multă nucă!

Nu mă pot decide care variantă de mucenici îmi place mai mult, ambele sunt delicioase, dar diferite. Cred că le puteți testa pe amândouă și decideți voi!

Prepararea este rapidă, mult mai rapidă decât a mucenicilor moldovenești, întrucât am folosit paste cumpărate. Nu am timp și nici răbdare să prepar mucenici muntenești de casă. Dacă voi aveți, găsiți multe variante de preparare a aluatului, respectiv a pastelor.

INGREDIENTE (4 porții)

  • Mucenici:
  • 200 g paste tip mucenici;

  • Sirop:
  • 1,5 l apă;

  • 250 g zahăr;

  • 1 lingură coajă rasă de citrice;

  • 1 lingură de mix Apple Pie;

  • 1 linguriță mix O’cookie;

  • 1 lingură de vanilie;

  • 1/2 linguriță de rom;

  • 100 g nucă tocată;

  • Un praf de sare.

  • Extra:
  • 50 g nucă tocată pentru servire; (opțional)

Am pus la fiert apa cu aromele și zahărul și am lăsat amestecul să clocotească vreo 2-3 minute, apoi am adăugat mucenicii. Conform indicațiilor de pe ambalaj, i-am fiert pentru 8 minute.

Mixurile aromate de condimente sunt luate de pe www.spicehub.ro, unde toți cititorii ZiceMami au reducere de 10%, folosind codul SH10, iar aromele de vanilie și rom sunt luate de pe www.smellgood.ro, unde, de asemenea, aveți 10% reducere la orice comandă, folosind codul SG10.

Am ales nuca și am rumenit-o ușor într-o tigaie pentru 3-4 minute, cât să se intensifice aromele, apoi am tocat-o cu cuțitul.

În ultimul minut de fierbere a mucenicilor, am adăugat nuca tocată grosier.

Am stins focul și am pus capacul peste oala în care am fiert mucenicii. Am lăsat amestecul așa pentru 30 de minute, timp în care mucenicii s-au umflat frumos în sirop, iar siropul s-a îngroșat.

Am pus în boluri și am servit călduți. Sunt persoane care îi preferă fierbinți (mie nu îmi plac!) și vă spun că sunt buni tare, chiar și reci! Opțional, puteți adăuga extra nucă în boluri, fix înainte de servire!

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *