MEZEL DE CASĂ LA MULTICOOKER

V-am lăsat acum ceva vreme o rețetă tare faină de mezel de casă, dar, de data aceasta, vă ofer o variantă mult mai simplă și mai sănătoasă de preparare: la multicooker sau slow cooker, cu condimente faine de la SpiceHub, unde aveți 10% reducere, folosind codul SH10, doar pentru că sunteți cititori pe acest blog.

Totodată, pe pagina mea de facebook, găsiți un giveaway drăguț, în parteneriat cu SpiceHub, unde puteți câștiga un pachet de 10 mixuri de condimente, la alegere. Aruncați un ochi acolo, până pe 10.03.2021.

Eu am folosit multicooker-ul Tefal One Pot, dar rețeta se poate adapta la orice model care are funcția de slow cook sau la slow cooker.

INGREDIENTE

Am amestecat bine toate ingredientele pentru marinadă, iar cu ele am uns carnea pe toate părțile. Am învelit carnea în folie alimentară și am lăsat-o în frigider, să se marineze bine, pentru 2 zile.

Am gătit carnea peste noapte, așa mi-a fost comod, să las aparatul să gătească singur, iar dimineața mezelul să fie gata. Am scos carnea din frigider și am lăsat-o vreo două ore la temperatura camerei, să se încălzească.

Am pus 150 ml de apă în vasul multicookerului, am așezat carnea pe trepiedul din dotarea aparatului și am setat modul slow cook pentru 6 ore și jumătate.

Dimineață carnea era perfectă: aromată, suculentă, fragedă: perfectă pentru a fi consumată caldă, ca o friptură, sau rece, pe post de mezel, în sandwich-uri. Rezistă bine la frigider, în casoletă cu capac sau învelită în folie alimentară, până la 5 zile.

Poftă bună!

Lasă un răspuns