CHIFTELUȚE DE BULGUR

Aveam rămas niște bulgur fiert care nu prea ne mai îmbia pe niciunul, așa că am făcut o mică documentare despre cum aș putea să îl “reciclez” într-o mâncare nouă și apetisantă. Din tot ceea ce am citit, am făcut rezumatul și am ales cea mai simplă variantă: chifteluțe coapte în cuptor, doar stropite cu puțin ulei. Rezultatul? Delicios! Crocante la exterior și moi în interior, nici n-ai zice că au atât de puține ingrediente!

Se pot servi ca fel vegetarian, de post, alături de salate sau mâncăruri de legume sau, varianta mea preferată, la mic dejun lângă ouă moi și iaurt grecesc. Combinația aceasta este fantastică! Merge pusă și într-o chiflă, pe post de burger pentru mic dejun, iar chiflă un pic prăjită înainte!

Chifteluțele pot fi aromatizate după cum aveți chef, eu am folosit câteva mixuri de la SpiceHub, pe care le puteți achiziționa cu 10% reducere, folosind codul SH10, valabil până la sfârșitul anului. Așadar, eu am pus paprika afumată, greek spices și ceapă prăjită, dar merg bine și cu chives, mix pentru chifteluțe, chimion sau turmeric.

INGREDIENTE (8-10 bucĂți)

  • 400 g bulgur fiert;

  • 1 lingură de făină;

  • 1 lingură de pesmet;

  • 1-2 linguri de ulei de măsline;

  • condimente, după gust.

Am încins cuptorul la 200 de grade.

Am amestecat bulgurul cu făina, pesmetul și condimentele, apoi am format chifteluțele și le-am ordonat frumușel în tava antiaderentă, pulverizând peste ele câteva pufuri de ulei de măsline. Dacă tava nu este antiaderentă, folosiți hârtie de copt!

Chifteluțele se coc aprox. 30 de minute, întorcându-le o dată la jumătatea timpului.

Sunt perfecte calde, crocante, proaspăt coapte. Dacă nu le consumați pe toate, se pot păstra la frigider câteva zile și vă recomand să le încălziți la sandwich maker sau panini maker înainte de servire pentru a-și recupera textura crocantă.

Poftă bună!

Lasă un răspuns