WAFFLES CU CARTOF DULCE

Vafele cu ricotta se pare că nu au fost suficiente, din moment ce piticii au cerut din nou “pătrățele”. Ei le mănâncă, de cele mai multe ori, simple, așa că trebuie să inventez chestii care să fie hrănitoare și să nu aducă doar calorii goale.

Gândindu-mă ce să pun de data aceasta în waffles, gândul m-a dus la jumătatea de cartof dulce copt rămas de ieri, când am făcut pâine împletită cu cartof dulce. Zis și făcut! Doamne, da’ ce bune au ieșit, că am mâncat cot la cot cu copiii și tare mi-e că mâine trebuie să fac iar! 🙈

Eu le-am asortat cu gem de prune, cu rom și nuci, un adevărat festin de toamnă!

INGREDIENTE (8-10 buc)

  • 150 g cartof dulce copt;

  • 250 ml lapte;

  • 175 g făină;

  • 3 g praf de copt;

  • 1 ou;

  • 2 linguri de ulei;

  • Un praf de sare;

  • Vanilie, după gust;

  • Scorțișoară, după gust. (Opțional)

În funcție de cartofii folosiți, e posibil să aveți nevoie de extra făină sau extra lapte, nu mult, ci 1-2 linguri. Ca reper, aluatul trebuie să semene cu cel de pancakes. Ba chiar, dacă nu aveți waffles maker, puteți coace aluatul în tigaie ușor unsă cu ulei, ca pancakes. Tot delicioase vor iesi!

Treaba e simplă: puneți ingredientele într-un bol și amestecați-le cu un tel, cât să se omogenizeze. Ca idee, eu am folosit ulei de nuci, dar puteți folosi de oricare doriți. Nu am adăugat zahăr, nu îl văd necesar, mai ales că le putem servi cu sirop, miere, dulceață, iaurt, unt de arahide, etc, iar cartoful dulce le dă oricum o tentă dulceagă!

Am încins aparatul pentru waffles, apoi le-am copt, conform timerului. Mi-au ieșit 8 bucăți mari.

Cât sunt fierbinți, ele sunt crocante la exterior și pufoase, fine, în interior, apoi se înmoaie și devin și mai bune pentru copii (așa zic ei, eu le prefer crocante, fierbinți). Așadar, mai bună utilizare nu puteam găsi pentru restul de cartof dulce rămas!

Merg combinate cu orice vă trece prin minte, chiar și brânză cu mucegai albastru și miere, dacă preferați o variantă savoury.

Poftă bună!

Lasă un răspuns