CHEC CU DOVLECEL, CIOCOLATĂ ȘI NUCI

Nu știu cum asociați voi legumele cu dulciurile, dar eu am avut mari reticențe la începuturile bucătăritului, dar după ce am testat, mi-am dat seama că trebuie să recuperez! Dovlecelul din checul de astăzi nu se simte, dar îi conferă o textură umedă, absolut demențială, de abia te poți opri din mâncat!

Și nu doar că are o textură perfectă, dar combinația de ingrediente îi dă un gust intens de ciocolată pe care îl veți iubi! Din ingredientele de mai jos obțineți un chec (12-15 felii) sau un blat de tort cu diametrul de 20-22 cm, care nu va avea nevoie să fie însiropat.

INGREDIENTE

  • 250 g dovlecel ras, nescurs;

  • 135 g zahăr;

  • 50 g unt topit;

  • 50 g ulei;

  • 160 g făină;

  • 50 g cacao;

  • 3 ouă;

  • 1 linguriță praf de copt;

  • 30 g ciocolată cu lapte tocată;

  • 30 g nuci;

  • Vanilie, după gust;

  • Un praf de sare.

Am ras dovlecelul și, fără să îl scurg, l-am amestecat cu ouăle, zahărul, untul, uleiul, sarea și vanilia. Separat, am amestecat făina cu praful de copt și cacao, apoi le-am încorporat în compoziția “umedă”. Am tocat grosier ciocolata și am pus cam 3/4 din ea în compoziție, păstrând restul pentru decor. Tot acum am adăugat și nucile (tocate puțin și ele), omogenizând totul cu o spatulă.

Am încins cuptorul la 180 de grade.


Am răsturnat compoziția într-o tavă de chec antiaderentă (dacă tava voastră nu este antiaderentă, folosiți hârtie de copt!) și am copt checul aproximativ 45 de minute, până a trecut testul scobitorii. După coacere, am lăsat checul în formă alte 5-10 minute, apoi l-am scos și l-am lăsat la răcit pe un grătar pentru prăjituri, înainte de a-l felia.

E tare bun! La cafea sau pe post de mic dejun, la pachet ori în excursie, sunt convinsă că va fi pe gustul vostru, doar să îl încercați!

Poftă bună!

Lasă un răspuns