Nu știu cum asociați voi legumele cu dulciurile, dar eu am avut mari reticențe la începuturile bucătăritului, dar după ce am testat, mi-am dat seama că trebuie să recuperez! Dovlecelul din checul de astăzi nu se simte, dar îi conferă o textură umedă, absolut demențială, de abia te poți opri din mâncat!

Și nu doar că are o textură perfectă, dar combinația de ingrediente îi dă un gust intens de ciocolată pe care îl veți iubi! Din ingredientele de mai jos obțineți un chec (12-15 felii) sau un blat de tort cu diametrul de 20-22 cm, care nu va avea nevoie să fie însiropat.

INGREDIENTE
250 g dovlecel ras, nescurs;
135 g zahăr;
50 g unt topit;
50 g ulei;
160 g făină;
50 g cacao;
3 ouă;
1 linguriță praf de copt;
30 g ciocolată cu lapte tocată;
30 g nuci;
Vanilie, după gust;
Un praf de sare.
Am ras dovlecelul și, fără să îl scurg, l-am amestecat cu ouăle, zahărul, untul, uleiul, sarea și vanilia. Separat, am amestecat făina cu praful de copt și cacao, apoi le-am încorporat în compoziția “umedă”. Am tocat grosier ciocolata și am pus cam 3/4 din ea în compoziție, păstrând restul pentru decor. Tot acum am adăugat și nucile (tocate puțin și ele), omogenizând totul cu o spatulă.
Am încins cuptorul la 180 de grade.
Am răsturnat compoziția într-o tavă de chec antiaderentă (dacă tava voastră nu este antiaderentă, folosiți hârtie de copt!) și am copt checul aproximativ 45 de minute, până a trecut testul scobitorii. După coacere, am lăsat checul în formă alte 5-10 minute, apoi l-am scos și l-am lăsat la răcit pe un grătar pentru prăjituri, înainte de a-l felia.

E tare bun! La cafea sau pe post de mic dejun, la pachet ori în excursie, sunt convinsă că va fi pe gustul vostru, doar să îl încercați!
Poftă bună!