CHIFTELUȚE DE CURCAN (La cuptor)

Zilele trecute mă gândeam că am omis de pe blog câteva rețete clasice, simple, pe care le prepar destul de des. Zic să repar acest lucru și să vă povestesc cum fac eu aceste chifteluțe rumene, pufoase și apetisante.

Fiecare gospodină are rețeta ei de chiftele, însă pentru începătorii în ale bucătăriei nu strică să găsească variante de chifteluțe light, fără prăjeală, gătite dietetic!

Mama Tia prăjea chiftelele în baie de ulei și tare bune mai erau, dar eu m-am obișnuit cu variante mai sănătoase de gătire, în cuptor sau la airfryer. Găsiți pe site mai multe rețete de chifteluțe gătite fără ulei, dar și o variantă tradițională, prăjite și apoi marinate în sos de roșii. (Click pe link pentru rețete!)

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată de curcan;

  • 1 ceapă;

  • 1 ou;

  • 50 g pâine; (aprox. 2 felii mici)

  • 1/2 de legătură de pătrunjel;

  • 1/2 de legătură de mărar;

  • 1 lingură mix Chifteluțe;

  • 1-2 linguri de ulei;

  • 2-3 căței de usturoi;

  • Sare și piper, după gust.

Am încins cuptorul la 180 de grade.
Am înmuiat și stors bine pâinea în apă, apoi am pus-o în vasul robotului de bucătărie împreună cu ceapa, usturoiul, verdețurile, oul și condimentele. Am mărunțit bine totul și am transferat amestecul într-un bol, peste carne. Am frământat bine compoziția cu mâna.

Am uns o tavă antiaderentă cu o lingură de ulei. (Dacă tava nu este antiaderentă, puteți folosi hârtie de copt!). Cu mâinie umezite, am format chifteluțele pe care le-am așezat în tavă. Din această compoziție mi-au ieșit 30 de chifteluțe.

Am pulverizat aproximativ o lingură de ulei peste chifteluțe (nu e obligatoriu, dar se rumenesc mai frumos!) și le-am copt pentru 30-35 de minute în cuptorul preîncălzit.
Chifteluțele pregătite astfel au aproximativ 40 kcal/bucată, se pot servi la prânz, cină, aperitiv sau gustare. Le puteți lia la pachet, le puteți marina în sos de roșii, le puteți folosi în sandwich-uri și lipii, paste sau, dacă preparați prea multe, le puteți congela până la două luni.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *