Această mâncare , în mod tradițional, este foarte picantă și se servește cu pâine prăjită. În varianta mea, este mediu picantă, gătită la multicookerul Tefal One Pot pentru rapiditate și savoare, și, recunosc, am servit-o cu mămăligă cremoasă. Puteți adapta rețeta și pentru alte modele de multicooker, iar în privința garniturii puteți improviza liber.

Sosul este fin și cremos, iar ficățeii sunt moi, fragezi, se topesc în gură! Am folosit multe condimente, dar pe toate le găsiți la SpiceHub și le puteți cumpăra cu 10% reducere, folosind codul SH10.

Cu tot cu pregătire, ficățeii se prepară în aproximativ 30 de minute, deci este genul de masă rapidă pe care o puteți pregăti la prânz sau cină, chiar și când sunteți grăbiți sau foarte înfometați!

INGREDIENTE
500 g ficăței de pui;
1/2 de ardei gras roșu;
2 cepe;
4 căței de usturoi;
250 ml smântână pentru gătit;
100 ml de apă;
1 lingură de usturoi pudră;
1 lingură de zahăr brun;
1 lingură de mix Red Onion;
1 lingură mix Herbs de Provence;
1 lingură paprika afumată;
1 lingură mix Ficăței cu ceapă;
1 lingură ajvar iute; (opțional)
1/2 linguriță fulgi de chilli sau după gust;
2 linguri passata de roșii;
2 foi de dafin;
10 g unt;
1 lingură ulei de măsline;
1 lingură sos Worcestershire;
1/2 de legătură de pătrunjel;
Sare și piper, după gust.
Am încins oala în modul Brown, am adăugat untul și uleiul, apoi am călit 2-3 minute ceapa și ardeiul tocate. Am curățat ficățeii și i-am condimentat bine cu toate condimentele enumerate mai sus, apoi i-am adăugat în oală și am continuat să călesc amestecul preț de încă vreo 5 minute. Am adăugat apa, smântâna (am folosit o variantă foarte ușoară, cu 4% grăsime), usturoiul pisat, ajvarul, sosul Worcestershire, zahărul brun, passata și foile de dafin. Am gustat, am potrivit de sare și piper, apoi am setat programul Stew pentru 13 minute.
La finalul programului am depresurizat manual și am verificat consistența sosului: un pic prea lichid, așa că am programat multicooker-ul pentru 10 minute pe Bake (puteți folosi și Brown), până ce sosul a ajuns la consistența ideală.
Am transferat ficățeii într-o tigaie și am presărat peste ei pătrunjel verde tocat.
Puteți servi cu pâine caldă, pâine prăjită, mămăligă, piure, orez sau chiar paste, în fincțiede ceea ce aveți poftă! Merg bine cu oricare dintre aceste garnituri.

Alte rețete cu ficăței găsiți aici.
Poftă bună!