Mic dejun sănătos, hrănitor și delicios ca un desert? Oh, da! Dacă e weekend, să fie un mic dejun de răsfăț!

V-am mai povestit cât de mult îmi place terciul de ovăz: vara îl prefer rece, cu iaurt și fructe proaspete, iar în diminețile friguroase de iarnă prefer varianta caldă, garnisit cu diverse topping-uri. Fie că îl gătiți pe plită sau la multicooker, terciul de ovăz se gătește rapid, este sățios, hrănitor și foarte bun!

Astăzi vă prezint o nouă variantă, de terci copt, a cărui pregătire durează vreo 5 minute (poate fi pregătit și în avans, cu 12-14 ore înainte și păstrat la frigider până la momentul coacerii), însă pentru coacere va trebui să aveți răbdare vreo 35-40 de minute, plus încă vreo 15 să se răcorească înainte de servire. Așadar, perfect pentru weekend, când nimeni nu se grăbește!

Am folosit lapte de migdale la preparare, dar merge înlocuit cu orice fel de lapte vegetal sau animal sau chiar cu apă. Am aromat terciul cu Mix O’cookie de la SpiceHub, unde aveți 10% reducere la comenzi, folosind codul SH10 și vanilie de la SmellGood, unde, de asemenea, aveți reducere de 10% la orice comandă, folosind codul SG10. Codurile sunt valabile până la finalul anului 2021.

INGREDIENTE
120 g fulgi de ovăz;
250 ml lapte de migdale;
1-2 linguri sirop de agave;
15 g picături de ciocolată;
10 g merișoare;
15 g migdale;
1 ou;
Un praf de sare;
1/2 de linguriță praf de copt;
1 linguriță mix O’Cookie;
10 g unt (pentru uns tava).
- Topping:
Migdale tocate, felii de banană și unt de arahide.
Prepararea este super simplă: puneți ingredientele într-un bol, în ce ordine vreți voi, amestecați și… gata! Pentru eficiență, am pregătit ingredientele de seara, am uns bine tava cu unt, am răsturnat compoziția în tavă, am acoperit-o cu folie alimentară și am dat-o la frigider până dimineață. Acest pas nu e obligatoriu, compoziția se poate pregăti și înainte de coacere, cu mențiunea de a lăsa amestecul măcar vreo 10-15 minute, să absoarbă din lichid, înainte de a-l pune la copt.
Ingredientele folosite sunt pentru 4 porții potrivite sau 2 generoase, în funcție de apetit! Am folosit o tavă ceramică micuță, de 22×14,5 cm, ideală pentru porții mici. Puteți multiplica proporțional rețeta și puteți pregăti, în avans, micul dejun pentru câteva zile, întrucât terciul copt rezistă până la 4 zile în frigider și se poate servi rece (este foarte delicios și direct din frigider!) sau, ușor reîncălzit, la cuptorul cu microunde sau cuptorul clasic.

Am copt terciul pentru aproximativ 40 de minute, la 180 de grade. După coacere, l-am lăsat vreo 15 minute să se răcorească, l-am asortat cu unt de arahide, felii de banană și migdale tocate și l-am servit cu mare poftă!

Să îl încercați, sunt convinsă că va fi chiar și pe placul celor care strâmbă din nas la ovăz!
Poftă bună!