Acest preparat merge atât pe post de aperitiv, cât și pe post de garnitură sau chiar fel principal. Ciupercile reprezintă o sursă importantă de proteină vegetală și asigură sațietate timp îndelungat. Ricotta este o brânză slabă, potrivită în diete. În varianta propusă de mine, aveți aproximativ 65 kcal/100 g, așadar este un preparat slab caloric, adecvat planurilor alimentare dietetice.
INGREDIENTE:
– 10 ciuperci;
– 150 g ricotta;
– 40 g feta;
– 2 căței de usturoi;
– amestec de verdețuri;
– câteva fire de pătrunjel (pentru servire și decor).
Am curățat ciupercile și le-am spălat, apoi le-am pus la scurs. Cotoarele le-am dat deoparte și le-am curățat separat, fac parte din umplutură.
În vasul robotului de bucătărie am pus ricotta, feta, usturoiul tăiat felii și cotoarele ciupercilor, le-am condimentat cu un amestec de verdețuri uscate și le-am omogenizat cam 1 minut la robot. Nu am adăugat sare, întrucât feta este deja sărată. Gustați și, dacă simțiți nevoia, adăugați.
Am așezat ciupercile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le-am umplut cu amestecul de brânză.
Le-am dat la cuptorul preîncălzit, la 200 de grade, pentru aproximativ 25 de minute. (până ce brânza s-a rumenit deasupra).
Le-am scos din tavă (vor lăsa zeamă) și le-am așezat pe un platou, apoi am presărat pătrunjel tocat deasupra.
Sunt foarte bune, se simte discret aroma usturoiului și se pot mânca atât calde, cât și reci.
Poftă bună!