CLĂTITĂ LA CUPTOR (GERMAN PANCAKE)

Îmi place duminica și, de ceva vreme, am decretat că merită un mic dejun special. Așadar, clătite, pancakes, brioșe, budinci și alte gustoșenii, însoțite de fructe proaspete, sirop, nuci, miere, cremă de ciocolată sau dulceață.

Astăzi m-a trezit devreme Prâslea, așa că am început ziua în forță. Iar pentru micul dejun îmi doream ceva delicios, nou și aspectuos. Și…mi-am amintit! German pancake! Că tot nu văzuse lumina blogului, este ușor de adaptat pentru gusturile fiecăruia, poate fi baby friendly, se face rapid și nu are nevoie de supraveghere.

Rețeta are 4 ingrediente de bază: lapte, ouă, făină Grania pentru prăjituri și unt. Și un pic de vanilie sau altă aromă preferată! Opțional, dacă nu țineți să fie baby friendly, puteți adăuga în compoziție un praf de sare și puteți înlocui extractul de vanilie cu un pliculeț de zahăr vanilat.

O porție, calculată cu tot cu fructe, mi-a rezultat că ar avea 280 kcal, deci mai mult decât bine! Rețeta de mai jos este pentru 4 porții.

INGREDIENTE (tigaie de 25 cm)

  • 100 g făină Grania pentru prăjituri;

  • 3 ouă mari;

  • 170 ml de lapte;

  • 30 g de unt;

  • Un praf de sare; (opțional)

  • 1 linguriță extract de vanilie;

  • Fructe proaspete, miere/sirop, gem și zahăr pudră, după plac.

Am încins cuptorul la 230 de grade.
Am făcut un aluat din lapte, ouă, făină, sare și vanilie și l-am dat deoparte cam 30 de minute.
Am încins pe foc o tigaie de fontă cu diametrul de 25 cm, apoi am adăugat untul și l-am lăsat să se topească până ce a făcut spumă. Am adăugat rapid aluatul în tigaie și am copt clătita pentru 18 minute, în cuptorul preîncălzit.

Clătita crește superb în cuptor, marginile se ridică (și nu se lasă după coacere!), sunt crocante, dar cu interior pufos, nu se usucă, iar mijlocul clătitei formează o adâncitură de la sine, perfectă pentru topping-urile preferate. Putem spune chiar că arată ca un bol comestibil, cu fructe și sirop. Iar aspectul chiar nu ține de voi, nu trebuie să depuneți niciun efort!

După coacere, am pus fructe proaspete și am pudrat cu zahăr. Clătita se servește caldă, cu topping de sirop de agave, de arțar sau miere. Dacă vreți să o serviți la desert, o puteți servi chiar și cu cremă de ciocolată și înghețată.

Este minunată, iar dacă sunteți amatori de clătite este musai să o testați!

Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns