GOGOȘI COAPTE

Le spun eu gogoși, dar nu conțin niciun agent de creștere, nici drojdie, nici praf de copt, seamănă cumva cu clătitele la cuptor, dar au interiorul pufos, exact ca la gogoși. Aluatul seamănă cu cel de pancakes, deci le puteți spune, dacă doriți, clătito-gogoși. A, și le-am copt în tava de brioșe. 😂 Sunt convinsă că veți fi încântați de descoperirea mea, deci ce mai contează cum le cheamă?

Sunt grozave la mic dejun sau gustare, eu nu le-am pus deloc zahăr, dar le-am servit cu dulceață, unt de arahide, cremă de ciocolată și fructe proaspete, fiecare cu ce a poftit. Nefiind dulci, le puteți savura și lângă ouă ochiuri moi, ca pe niște chifle mai speciale.

INGREDIENTE

  • 160 g făină;

  • 240 ml de lapte;

  • 2 ouă;

  • 25 g unt topit; (15 în aluat și 10 pentru uns formele);

  • Un praf de sare;

  • Vanilie (opțional);

Am amestecat ingredientele: făina, laptele, ouăle, untul, vanilia și sarea cu un tel. Am lăsat aluatul cam 25 de minute să se odihnească și, între timp, am încins cuptorul la 220 de grade.

Am uns o tavă de brioșe bine cu unt și am turnat aluat în fiecare compartiment, cât să fie 3/4 pline. Am dat tava la cuptorul încins pentru 10 minute, apoi am redus temperatura la 180 de grade și le-am copt alte 15 minute. Ele cresc destul de mult în cuptor, ca la popovers, dar, spre deosebire de popovers, nu au interiorul gol, ci foarte pufos, iar exteriorul crocant.

Sunt bune calde, imediat după coacere. Nu sunt de lepădat nici după răcire, dar ele nu vor mai fi crocante, ci vor deveni moi, dar cu interiorul la fel de pufos. Le puteți servi simple, pudrate cu zahăr sau în combinații cu iaurt, miere, dulceață, nuci, ciocolată, frișcă, sirop, etc. Și dacă nu le vreți dulci, tare bine merg cu cremă de brânză și somon, ouă, pastă de avocado, etc.

Poftă bună!

Lasă un răspuns