Micuța mea pastry chef cerea de câteva zile plăcintă cu căpșune. Nu știu exact de unde i-a încolțit pofta, însă până apar căpșunele sau îmi vine altă idee, am inventat aceste ștrudele rapide și delicioase.
A fost încântată, deși i-am explicat că este doar o scurtătură și că va urma și plăcinta cu căpșune într-un viitor apropiat.
Acest articol este mai mult o idee decât o rețetă, având libertatea de a modifica ingredientele sau de a le adapta, după plac, urmând câteva indicații simple.
INGREDIENTE
Aluat foitaj;
Cremă de brânză;
Zahăr pudră;
Gem de căpșune;
Gălbenuș de ou pentru uns.
Eu am folosit 2 foi mici de aluat foitaj congelat, lăsat la decongelat peste noapte în frigider. Pentru ștrudelele din poze am folosit 1 lingură de cremă de brânză, 1 linguriță de zahăr pudră și vreo 2-3 lingurițe de gem de căpșune. Puteți face și un ștrudel mare, dintr-o foaie mare de aluat (400 g), folosind 200 g de cremă de brânză și 100-150 g de gem.
Am încălzit cuptorul la 200 de grade.
Am amestecat crema de brânză cu zahăr pudră.
Am tăiat bucățile de foitaj în 10 părți egale, pentru 5 mini ștrudele, apoi am pus pe 5 dintre bucăți cremă de brânză și câte un strop de gem. Am acoperit cu celelalte 5 bucăți, am presat marginile cu o furculiță, am crestat ușor ștrudelele pentru a permite aburului să iasă în timpul coacerii, le-am uns cu gălbenuș de ou și le-am copt pentru 15 minute în cuptorul preîncălzit.
După coacere, le-am pudrat ușor cu zahăr! Gata, sunt numai bune de servit!
Dacă vreți să faceți un ștrudel mare pe care să îl porționați după coacere, creșteți timpul de coacere la 30-35 de minute sau în funcție de cuptor până ce ștrudelul este frumos rumenit și crescut.
Cum vi se pare? Testați rețeta?