Vremea rece de afară cere mâncare sățioasă, consistentă și gustoasă. Asta nu e musai să însemne și multe calorii! Pe site găsiți deja varianta de tocăniță de ceapă cu carne de pui, gătită tradițional, pe plită, dar cum, în ultima vreme, cele mai multe mâncăruri le gătesc în multicooker-ul Tefal One Pot, trebuia să vină și adaptarea rețetei de tocăniță.

Gătită cu ajutorul aparatelor de bucătărie, rețeta aceasta e floare la ureche. Nici nu vreau să îmi amintesc cât trudeam pentru aceasta când nu aveam nici robot de bucătărie (și tocam ceapă cu ceapă!), nici multicooker, de mirosea până la Dunăre a ceapă călită! Dar, deh, e favorita soțului meu și, trebuie să recunosc, gustul merită toată truda.
Acum, când aparatele fac treaba în locul meu, nu mă mai plâng deloc când îi vine rândul în meniu, deși mai plâng la curățatul cepei.

INGREDIENTE (6 porȚii)
Am tăiat carnea cubulețe (am folosit pulpă de porc degresată) și am condimentat-o cu sare, piper, iarbă și coxturoi. Condimentele acestea faine, pentru că toată lumea mă întreabă de ele, sunt luate de pe www.spicehub.ro.
Am setat programul Brown, am pus o lingură de ulei și am rumenit carnea. Între timp, am tocat ceapa (la robot!), apoi am adăugat-o peste carne și am călit-o împreună cu aceasta.
Am adăugat și ardeii kapia la călit, în total, am folosit programul Brown cam 10-12 minute.
După ce legumele s-au înmuiat, am adăugat ajvarul și roșiile, încă un praf de sare și piper, apoi am setat programul Stew (Meat) pentru 20 de minute.
Am lăsat oala să se depresurizeze singură, am pus în oală verdețurile tocate, am amestecat și am lăsat-o în modul Keep Warm până la servire.
Am pus lângă ea mămăligă și murături, a fost o masă satisfăcătoare, de aproximativ 450 kcal. Așadar, nici dieta nu vă împiedică să testați rețeta!
Dacă nu sunteți fani mămăligă, să știți că tocănița merge bine și cu pâine proaspătă!
Poftă bună!