Se pot face ușor clătite vegane, fie pentru perioada postului, fie pentru cei ce au adoptat un stil de viață fără produse de origine vegetală. Cu lapte vegetal sau apă minerală ori o combinație între acestea, așa cum am procedat eu în rețeta pe care urmează să v-o prezint.

Am adăugat în compoziție ulei și zahăr pentru a obține textura pufoasă, precum și petele specifice clătitelor, obținute prin caramelizarea zahărului. Dacă intenționați să le umpleți cu legume, hummus sau alte umpluturi “sărate”, puteți renunța la zahăr sau îl puteți reduce, cu precizarea că vor ieși un pic mai palide.

INGREDIENTE
180 g făină integrală;
250 ml lapte de migdale;
100 ml apă minerală;
1 lingură de ulei;
15 g zahăr;
Un praf de sare.
Am amestecat toate ingredientele într-un bol, cu ajutorului unui tel. Am încins bine tigaia antiaderentă și le-am copt pe o parte, până ce marginile s-au rumenit, apoi le-am întors cu ajutorul unei spatule.
Din ingredientele de mai sus am obținut 7 bucăți.
Se servesc cu orice doriți, dulce sau sărat, eu le prefer cu miere și nuci sau dulceață de vișine.

Poftă bună!
Aici găsiți o colecție vastă de clătite, iar aici găsiți alte rețete de post.