CREMES CU CĂPȘUNE

Cred că nu mai e niciun secret că îmi plac căpșunele, dată fiind multitudinea de deserturi cu căpșune pe care le găsiți în colecția mea. Îmi place să profit de fiecare fruct de sezon, mai ales că iarna le ducem dorul! Ce au toate aceste deserturi în comun? Se fac rapid, cu minim de efort și sunt nemaipomenit de delicioase! Mă străduiesc, în majoritatea deserturilor, să apelez la mici trucuri și să le fac ceva mai light. Desertul de azi nu face excepție. Și dacă nu aveți căpșuni la îndemână, vă recomand și varianta clasică de cremșnit.

Servings

8-10 porții

Prep time

20 min

Cooking time

120 min

INGREDIENTE

  • 275 g foitaj light;

  • 4 gălbenușuri;

  • 400 ml lapte;

  • 50 g amidon;

  • 8 linguri de îndulcitor natural/zahăr;

  • 200 ml smântână pentru frișcă;

  • 1 linguriță de extract de vanilie;

  • 200 g căpșune proaspete;

INDICAȚII

  • Eu folosesc foitaj proaspăt light de la Lidl, care are în pachet o foaie de 275 g. Foaia o tai în două, o înțep din loc în loc cu furculița și o las la copt, la 180 de grade, până se rumenește ușor. Dacă folosiți alt tip de foitaj, adaptați cantitățile din rețetă. Am așezat jumătate de foaie coaptă pe un platou.
  • Crema de vanilie se face ușor, am amestecat într-o cratiță antiaderentă gălbenușurile, laptele, amidonul, îndulcitorul și vanilia, apoi am pus pe foc, amestecând constant, până s-a îngroșat. Avem nevoie de o cremă de vanilie groasă, pe care o vom îmblânzi, după răcire, cu frișcă bătută. Așadar, lăsați crema să se răcească bine, amestecând din când în când să nu prindă pojghiță deasupra sau acoperită de la suprafață cu folie alimentară. Smântâna pentru frișcă foarte rece se mixează până se obține o frișcă fermă (aveți grijă să nu se taie!), apoi se încorporează ușor în crema de vanilie răcită.
  • Am așezat crema peste foaia de foitaj.
  • Peste cremă am așezat căpșune feliate.
  • A doua foaie de foitaj am sfărâmat-o și am ”lipit-o” peste cremă și căpșuni. O puteți lăsa și întreagă, însă prăjitura va fi mult mai greu de feliat.
  • Am dat desertul la rece până la servire. (aproximativ 4-5 ore)
    Nu e greu deloc să faci desert de casă, nu-i așa?

    Poftă bună!

Lasă un răspuns