V-am povestit că îmi plac deserturile fără coacere și, în special, cele puse în forme individuale. Sunt aspectuoase, ușor de preparat și gata porționate.
Acest desert se face foarte repede, este sățios și nutritiv. Parte grozavă este că nu trebuie să aprindeți cuptorul, așa că vă puteți bucura de un desert răcoros și rapid, cu un efort minim.
Servings
4 PORȚII
Prep time
10 minute
Cooking time
3 minute
INGREDIENTE
400 g iaurt grecesc 10% grăsime;
100 ml lapte;
15 g de gelatină;
8 linguri de îndulcitor/zahăr (sau, după gust)
1 lingură de extract de vanilie;
250 g afine.
INDICAȚII
- M-am ocupat întâi de jeleul de afine. Am pus 5 g de gelatină la hidratat în 50 ml de apă și 10 g în 100 ml de lapte. Afinele împreună cu 4 linguri de îndulcitor le-am pus la foc mic, sa se formeze un gem. (Timp de aproximativ 8-10 minute).
- După cele 10 minute am lăsat să se răcorească un pic, apoi am adăugat gelatina hidratată în apă (5 g!) și am amestecat foarte bine. Am dat deoparte și am trecut la crema de iaurt.
- Lucrurile sunt foarte simple: într-un bol am adăugat iaurtul, îndulcitorul și vanilia și am mixat foarte bine. Apoi, am încălzit gelatina hidratată în lapte, având grijă să nu o fierb și am turnat-o, în fir subțire, peste iaurt, fără să opresc mixerul.
Am montat desertul în pahare: două linguri de dulceață ce se va transforma în jeleu la rece, 3-4 linguri de iaurt, apoi iarăși jeleu.
Desertul trebuie să stea la rece minimum 4 ore înainte de servire.
Poftă bună!
Alte deserturi la pahar puteți găsi aici.