Nu știu dacă să îl numesc prăjitură sau mâncare pentru mic dejun, dar vă spun că merge în ambele variante: ca desert, se poate servi cald sau chiar fierbinte, alături de înghețată, iar la mic dejun se asortează perfect, cald sau rece, alături de lapte sau iaurt.

Se pregătește foarte repede, puteți folosi fructe proaspete sau congelate (între noi fie vorba, este o modalitate perfectă de a recicla fructele pe care nu le mai mâncați ca atare!), rezistă bine la frigider 3-4 zile, astfel puteți avea asigurat micul dejun sau desertul în avans, stratul crocant este foarte crocant și nu se înmoaie nici în a treia zi (la noi nu a rezistat mai mult!), iar stratul de fructe este aromat și savuros. Fără îndoială, va fi și pe placul vostru!

INGREDIENTE
- STRATUL DE FRUCTE
400 g piersici, tăiate bucățele;
200 g prune, jumătăți;
2 linguri amidon;
50 g zahăr brun;
50 g migdale crude;
1/2 de linguriță scorțișoară.
- STRATUL CROCANT:
50 g unt;
60 g zahăr brun;
50 g făină;
50 g musli cu fructe/ fulgi de ovăz simpli;
Vanilie și scorțișoară, după gust;
Un praf de sare.
Am spălat și tăiat fructele, apoi le-am amestecat cu zahărul, amidonul și scorțișoara și le-am răsturnat într-o tavă de 24×24 cm, unsă cu puțin unt. Peste fructe, am presărat migdalele. Puteți folosi orice nuci vă plac!
Am încins cuptorul la 180 de grade.
Pentru topping, am topit ușor untul, apoi l-am amestecat cu restul ingredientelor până am obținut o textură nisipoasă. Am distribuit stratul de topping peste fructe, apoi am dat tava la cuptor cam 35 de minute, până ce crusta a devenit aurie, iar fructele se văd bolborosind pe margini în sosul lor delicios.
Recunosc, am servit și ca desert, și ca mic dejun și încă nu m-am decis în ce variantă îmi place mai mult!
Poftă bună!