Aveam o cutie de ricotta în frigider căreia îi tot dădeam târcoale până când mi-a venit inspirația să o transform într-o prăjitură pufoasă și delicată pe care este musai să o încercați și voi!

De la idee și până am pus prăjitura la cuptor au trecut mai puțin de 10 minute pentru că nu aveți nevoie de cine știe ce ustensile: un tel și un bol vă sunt suficiente! Puteți renunța de tot la fructele din compoziție sau puteți înlocui piersica, dacă nu vă place, cu orice alte fructe! Eu am copt prăjitura într-o formă drăguță de silicon, dar merge coaptă și într-o formă rotundă cu diametrul de 20-24 cm sau o tavă mai micuță.

INGREDIENTE
250 g ricotta;
200 g făină;
140 g zahăr;
1 plic de zahăr vanilat;
65 ml de ulei;
Coaja de lime sau lămâie, după gust;
4 g praf de copt;
Un praf de sare;
150 g piersică, tăiată bucățele;
Zahăr pudră pentru ornat, opțional.
Am pus într-un bol toate ingredientele și le-am omogenizat cu un tel: gata aluatul! Că doar v-am spus de atâtea ori, îmi plac rețetele simple și rapide. Am pulverizat puțin ulei de gătit în forma de silicon (puteți pune și hârtie de copt!), am turnat aluatul, l-am nivelat ușor, apoi am adăugat bucățile de fructe, cufundându-le un pic în aluat.
Am copt prăjitura cam 40 de minute, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, până se rumenește și trece testul scobitorii.
După coacere, am răsturnat prăjitura pe un grătar, am pudrat-o puțin cu zahăr și am lăsat-o să se răcorească, înainte de a o felia. Este ușor umedă, pufoasă, aromată și se topește în gură! Merge lângă ceai, cafea sau capuccino, simplă sau cu un glob de înghețată de vanilie.
Poftă bună!
