DIPLOMAT CU FRUCTE

Autor: Elena Silvia Nițuică, Răcari de Jos, Dolj

INGREDIENTE BLAT

  • 7 ouă;

  • 7 linguri de zahăr;

  • 7 linguri de ulei;

  • 9 linguri de făină;

  • o esență de vanilie;

  • 1/2 pachet praf de copt.

Se bat albusurile spumă, se adaugă zahărul, galbenusurile se freaca cu ulei si esenta de vanilie, se adauga peste albusurile spumă făină cu praful de copt.

INGREDIENTE cremă

  • 7 gălbenușuri;

  • 3 linguri de făină;

  • 700 ml lapte;

  • 250 g zahăr;

  • 20 g gelatină;

  • 700 ml frișcă lichidă;

  • fructe.

Gelatina se pune la hidratat in 200 ml apa. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, făina și laptele se pun pe foc până se îngroașă amestecând continuu, se da jos de pe foc și la 10 minute se adaugă gelatina hidratata, se amestecă bine și se lasă să se răcească.

Frișcă lichidă se bate bine și se amestecă cu crema de ouă. Se taie blatul in două, se insiropeaza prima parte cu sirop la alegere, eu folosesc pe cel de la ananas, se pune un sfert din crema fructe la alegere (kiwi, ananas, fructe de pădure, portocale), crema, fructe si crema, iar ultima dată blatul se insiropeaza și se acoperă cu folie și se lasă peste noapte la frigider, se decoreaza după plăcerea fiecăruia.

Lasă un răspuns