FURSECURI MOI CU UNT ȘI CREMĂ DE BRÂNZĂ

Dintre activitățile mele de weekend: o tavă mare de fursecuri moi și aromate. Este greu să te oprești la unul singur, provoacă dependență!
Sunt extrem de pufoase, ușoare ca niște norișori, efectiv se topesc în gură! Din ingredientele de mai jos veți obține 20 de fursecuri măricele, cu aproximativ 90 kcal/bucată, numai bune de savurat lângă o ceașcă de cafea, ceai sau un pahar de limonadă rece!

INGREDIENTE

  • 120 g unt la temperatura camerei;

  • 100 g cremă de brânză;

  • 150 g zahăr;

  • 100 g făină;

  • 1 linguriță extract de vanilie/zahăr vanilat;

  • 1 ou;

  • 1/2 de linguriță praf de copt.

Am mixat untul la tempeatura camerei cu crema de brânză, apoi am adăugat, în această ordine: oul, zahărul, extractul de vanilie, praful de copt și făina, mixând scurt după fiecare, cât să se încorporeze în aluat.

Am dat aluatul la frigidet pentru vreo 30 de minute și în congelator cam 5 minute (de preferat ar fi minim o oră, până la 4-5 la frigider, însă mă grăbeam)

Am încins cuptorul la 190 de grade.

Apoi, cu mâinile înfăinate am făcut biluțe de aluat pe care le-am așezat în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Le puteți aplatiza ușor. Aluatul este foarte lipicios, daca nu reușiti să formați fursecurile cu mâinile, folosiți 2 lingurițe și nu vă faceți griji că nu sunt perfect finisate.

Am copt biscuiții pentru 10 minute, până ce au început să se rumenească ușor pe margini.

I-am lăsat să se răcească puțin în tavă (sunt foarte fragili cât sunt fierbinți), apoi i-am mutat pe un grătar de prăjituri, până la răcirea completă.

Aceste fursecuri sunt extrem de aromate și de pufoase, pot fi oferite și celor mici, reducând corespunzător cantitatea de zahăr din compoziție.


După coacere, le puteți pudra (cât sunt calde) cu zahăr sau le puteți glazura după ce se răcesc, dacă doriți.

Poftă bună!

Lasă un răspuns