Iubitorilor de iahnie de fasole, vă anunt că am găsit o variantă și mai simplu de preparat și, îmi permit să precizez, și mai gustoasă! Am plecat de la provocarea Bonduelle de a pregăti ceva din 2 conserve de fasole texană, în sos barbeque. Am fost foarte reticentă până mi-a venit inspirația: vă spun mai jos cum am procedat și vedeți în poze ce a ieșit!

Acest preparat poate fi un fel de mâncare în sine, vegetarian, perfect pentru perioadele de post sau poate reprezenta o garnitură perfectă pentru scărița lipicioasă, gătită la multicooker, așa cum am ales noi să o savurăm.

INGREDIENTE
2 conserve fasole texană Bonduelle;
100 ml passata de roșii;
1 lingură sos Worcestershire;
1 lingură zahăr brun;
1 ceapă;
1 ardei roșu;
1 lingură de ulei;
Sare și piper;
pătrunjel verde și mărar.
Am călit o ceapă și un ardei gras roșu într-o lingură de ulei, la foc mic, până ce legumele s-au înmuiat, apoi am răsturnat conservele într-un bol și le-am amestecat cu passata, sos Worcestershire, zahărul brun, legumele călite, un praf de sare și piper. Am gustat amestecul și mi-a plăcut, așa că nu am condimentat suplimentar.
Am încins cuptorul la 200 de grade.
Am amestecat, apoi am răsturnat compoziția într-o tavă pentru cuptor și am copt fasolea pentru aproximativ 35 de minute.
După coacere, am presărat deasupra pătrunjel și mărar, am amestecat și am servit imediat. Este atât de bună, încât te lingi pe degete și lingi și farfuria, ba chiar și tava!

Se potrivește foarte bine cu carne de porc și orice alte cărnuri la grătar, alături de murături sau salată, însă poate fi o mâncare foarte gustoasă și sățioasă de post, ca alternativă la varianta noastră clasică de mâncare de fasole.
Poftă bună!
[…] aromată sau mai simplă, picantă sau dulce. Eu am ales ceva mediu picant și am asortat-o cu o fasole la cuptor, în sos barbeque. A fost un prânz excelent de weekend! Am marinat carnea în condimente cu o noapte înainte pentru […]