SCĂRICICĂ DE PORC LA MULTICOOKER

Rețeta s-ar putea numi și cum să faci cele mai faine coaste de porc, fără să le păzești, în timp record, cu carne fragedă care să cadă de pe os și aromate cu condimente faine de la SpiceHub, unde aveți 10% reducere la orice comandă, folosind codul SH10, discount cumulabil cu orice altă ofertă existentă pe site.


Rețeta e simplă și poate fi personalizată după gusturile voastre: mai aromată sau mai simplă, picantă sau dulce. Eu am ales ceva mediu picant și am asortat-o cu o fasole la cuptor, în sos barbeque. A fost un prânz excelent de weekend!
Am marinat carnea în condimente cu o noapte înainte pentru a avea timp să se impregneze bine de tot, dar, dacă vă grăbiți, pot fi suficiente și 2-3 ore.

INGREDIENTE (2-3 porții)

  • 600 g scăriță de porc;

  • Marinadă:
  • 1 linguriță Ya Man;

  • 1 linguriță Mary Jane;

  • 1 linguriță Holy Shit;

  • 1 linguriță I miss Vama Veche;

  • 1 linguriță 420;

  • 1 lingură sos Worcestershire;

  • 1 lingură sirop de agave;

  • 1 lingură ulei;

  • Sare, după gust.

  • pentru uns carnea:
  • 1 lingură sos de soia;

  • 1 lingură sos barbeque;

  • 1/2 linguriță sos Sriracha.

Am uns carnea pe toate părțile cu amestecul de condimente, apoi am pus-o într-un bol și am acoperit-o cu folie alimentară, lăsând-o la frigider, să se marineze, cam 16 ore.

A doua zi, am scos carnea din frigider și am lăsat-o pe blatul din bucătărie, să ajungă la temperatura camerei, aproximativ o oră.

Am folosit pentru preparare multicookerul Tefal One Pot: în vasul multicookerului am pus cam 100 ml de apă, am așezat trepiedul, apoi coșul și am îngrămădit carnea în coș. Am setat programul High Pressure pentru 30 de minute și am plecat la cumpărături.

Când ne-am întors, aparatul era depresurizat, în modul Keep Warm. Am scos carnea într-o tavă antiaderentă, am uns-o cu un amestec din sos barbeque, sos de soia și sos iute și am dat-o la cuptor, la 200 de grade, pentru vreo 10-12 minute, să se rumenească și să devină lipicioasă. Gata! Cum vă spuneam, am servit-o cu cea mai nouă descoperire, de care suntem mega încântați: fasole la cuptor în sos barbeque.
Nu știu cum să vă descriu cât a fost de bună!

Scăricica se poate găti și la cuptor, găsiți aici rețeta.

Dar dacă aveți un multicooker cu program de gătire sub presiune, e musai să o preparați așa, fără pic de efort și cu rezultate excepționale!
Poftă bună!

Un comentariu

Lasă un răspuns