MIX PENTRU CIOCOLATĂ CALDĂ

Vremea rece a venit, primii fulgi au fost bifați, așa că declarăm deschis sezonul ciocolatei calde. Și nu orice fel de ciocolată, ci preparată dintr-un mix de casă, din ingrediente simple, fără niciun fel de adaos inutil.

Este atât de simplu să vă creați propriul mix de ciocolată caldă, încât nici nu ar trebui să mai luați vreodată în considerare mixul de ciocolată la plic din comerț.

Din ingredientele de mai jos rezultă cam 10 porții generoase de mix, peste care nu veți avea decât să puneți lichid fierbinte: lapte animal sau vegetal sau chiar apă și, eventual, topping-ul favorit: frișcă, bezele (marshmallows), ciocolată rasă, scorțișoară, cremă de whiskey pentru o notă irish, etc.

Acest mix poate fi de post sau de dulce, în funcție de ciocolata folosită. Pentru un gust bogat, vă recomand o ciocolată neagră, cu minimum 50% cacao. Eu am folosit Kandia pentru prăjituri și consider că este o variantă excelentă!

INGREDIENTE

  • 100 g ciocolată neagră rasă;

  • 50 g cacao;

  • 50 g zahăr pudră vanilat;

  • 2 linguri zahăr brun;

  • 25 g amidon;

  • 1/2 de linguriță de scorțișoară. (Opțional).

Prepararea este joacă de copii: am ras ciocolata prin răzătoarea mică, am adăugat restul ingredientelor, am omogenizat cu un tel și am transferat tot mix-ul într-un borcan ce poate fi păstrat până la 6 luni în cămară.

Pentru un pahar de 150 ml, folosiți cam 2 lingurițe de amestec uscat. Dacă vă doriți un gust mai intens, puteți pune și 3, gustul reglează proporțiile.

Cum vi se pare? Încercați și voi?

Sursa de inspirație.

Un comentariu

Lasă un răspuns