FICĂȚEI ÎN BACON, CU SOS BARBEQUE ȘI MIERE

Toți știm ficățeii în bacon, nu? Se prea poate, dar ai mei au ceva special: îi marinez în condimente și îi ung cu sos barbeque amestecat cu miere, înainte de a-i da la cuptor! Sunt delicioși, baconul este crocant și ușor dulceag, iar ficățeii rămân moi și cremoși, deloc uscați.

Dacă v-am făcut curioși, vă las aici rețeta super simplă și rapidă:

INGREDIENTE

  • 500 g ficăței de pui;

  • 1 lingură mix Ficăței cu Ceapă;

  • 200 g bacon feliat;

  • 2 linguri sos barbeque;

  • 1 lingură de miere.

Am spălat ficățeii și i-am tăiat în bucăți potrivite, i-am pus într-un vas împreună cu o lingură de mix de condimente pentru ficăței de la SpiceHub și i-am lăsat așa cam 30 de minute.

Am întins baconul și am rulat fiecare bucățică de ficat în păturica ei de bacon. Am așezat rulourile astfel formate într-o tavă de copt antiaderentă. Dacă folosiți o tavă obișnuită, folosiți hârtie de copt!

Am încins cuptorul la 200 de grade.
Într-un bol am pus 2 linguri de sos barbeque și l-am amestecat cu o lingură bună de miere, apoi am uns cu sosul format fiecare rulou de ficățel. Sosul se va carameliza și va da un gust dulceag și un luciu apetisant rulourilor.

Am dat tava la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute, timp suficient să se gătească bine, dar să rămână cremoși. Sunt buni tare! Fie că îi serviți la aperitiv sau ca fel principal, lângă piure sau salate, vor fi apreciați de toți mesenii, de la mic la mare!

Poftă bună!

Lasă un răspuns