CLĂTITE APERITIV CU PATE, CREMĂ DE BRÂNZĂ ȘI ARDEI

Când vine vorba de clătite, opțiunile nu se limitează la desert. Mie îmi plac mult în variante sărate: cu brânză și mărar, cremă de brânză și somon, gorgonzola și dulceață de ceapă, camembert și sos de merișoare, șuncă și cașcaval, carne tocată, etc. Pe site găsiți multe rețete cu clătite aici.
Varianta pe care v-o propun astăzi, cu cremă de brânză, pate și ardei, se poate servi la mic dejun, gustare ori pachețel sau pe platourile cu aperitive pe care le pregătiți la zile festive.

Vă las ingredientele pentru 3 clătite, din care puteți scoate aproximativ 20 de felii frumoase pentru platourile de aperitive. Cum aperitivele trebuie să fie variate și îmbietoare, nu veți pregăti cantități mari. Alte rețete de aperitive găsiți aici.

INGREDIENTE

  • Pentru clătite:
  • 75 g făină;

  • 1 ou;

  • 135 ml lapte;

  • Un praf de sare.

  • Umplutură:
  • 100 g pate de ficat;

  • 100 g cremă de brânză;

  • 1/4 de ardei kapia mare.

Nu cred că e cazul să vă spun cum se fac clătitele, dar vă reamintesc că aici găsiți rețeta celor mai pufoase clătite, care nu da greș niciodată. Pentru varianta de astăzi am modificat-o destul de mult, întrucât am vrut niște clătite mai groase, care să susțină bine umplutura și am renunțat, totodată, la untul din compoziție pentru a avea mai puține calorii. Dar dacă le aveți pregătite sau vă rămân nemâncate de la vreo tură de desert, le puteți folosi și pe acelea, fără griji.

Pentru umplutură, am tocat ardeiul mărunt, apoi am amestecat bine toate ingredientele. Eu am folosit o cremă de brànză de casă, făcută după această rețetă.

Imediat ce am scos o clătită, am umplut-o, am rulat-o și am împachetat-o strâns în folie alimentară. Așa am procedat cu toate 3, apoi le-am pus la frigider câteva ore (minimum 2), înainte de a le felia.

Am tăiat marginile (nici să nu vă gândiți că le-am aruncat, sunt foarte bune, dar nu erau de pus pe platou!), am feliat clătitele și le-am așezat frumușel împreună cu alte aperitive. Arată ca niște rulade muncite, așa că rămâne între noi cât de simplu se pregătesc, da? În funcție de preferințele voastre, puteți modifica umplutura după cum doriți și în funcție de ceea ce aveți prin frigider.

Poftă bună!

Lasă un răspuns