FURSECURI CU NUTELLA (3 INGREDIENTE)

Îmi place Nutella în orice combinație. Știu câ îngrașă, știu că nu e sănătate curată, așa că încerc să limitez consumul, dar când am în casă un borcan desfăcut, zău că nu am liniște! Clătite, creme, prăjituri, brioșe, chec, fursecuri și multe, multe altele. Toate rețetele de pe blog cu Nutella le gâsiți aici.

Rețeta de astăzi o văzusem pe un grup de mămici de pe facebook și este fix cum îmi place mai mult: pe repede înainte, 5 minute aluatul, 12 minute coptul și 10 minute timp de răcire. Așadar, am adaptat-o și o împart cu voi, să ne bucurăm cu toții! Rezultatul? 12 fursecuri grozave, fragede și cu gust intens de Nutella, cu aprox. 130 kcal/bucata. 🙈 Nu e chiar atât de mult pentru o gustare care să ne ridice nivelul de oxitocină și să alunge plictiseala în perioada izolării.

INGREDIENTE

  • 180 g Nutella;

  • 150 g făină;

  • 1 ou;

  • Opțional, 12 alune de pădure.

Am încins cuptorul la 180 de grade.
Am amestecat bine crema cu oul și fâina, până am obținut o bilă de aluat. Din acesta am format 12 biluțe pe care le-am așezat în tavă, pe hârtie de copt.
Cu degetul mare (sau cu coada unei linguri, dacă vreți) am făcut câte o adâncitură în fiecare bilă și am așezat câte o alună de pădure. Voi le puteți aplatiza cu lingura sau furculița sau, puteți păstra ideea adânciturii, și să puneți acolo câte un bob de Nutella, congelat în prealabil. La copt s-ar topi și ar rămâne cremos. (Mi-a venit ideea în timp ce scriam rețeta).

Am copt fursecurile fix 12 minute la 180 de grade. După coacere, le-am lăsat încă 5 minute în tavă, apoi i-am mutat, cu grijă, pe un grătar de prăjituri, până la răcirea completă.

Fursecurile se pot păstra până la două săptămâni (la cine rezistă atât??!) în recipient închis.

Poftă bună!

Lasă un răspuns