RULADĂ ÎMPLETITĂ DE PUI CU LEGUME

Știu că sună complicat, dar nu este deloc. Cu micii năzdrăvani pe urmele mele, în picioarele sau în brațele mele, nu am timp de chestii complicate, mai ales în vreme de izolare!

Așadar, din câteva ingrediente și în aproximativ o oră, puteți obține această ruladă delicioasă, perfectă pentru mesele festive, pe post de aperitiv (de notat pentru când se va sfârși pandemia!) sau, ca fel principal, pentru mic dejun, prânz ori cină, voi decideți!

INGREDIENTE

  • 300 g piept de pui tocat;

  • 170 g ciuperci; (o conservă)

  • 1 morcov;

  • 1 ceapă;

  • 1 fir de ceapă verde;

  • 4 căței de usturoi;

  • 2 linguri de pastă de ardei sau 1/2 de ardei roșu;

  • 2 linguri de ajvar;

  • 1/2 de linguriță verdețuri mediteraneene;

  • 1 lingură de ulei;

  • 2 ouă;

  • 1 foaie de foitaj;

  • Sare și piper, după gust.

INDICAȚII

  • Am pus carnea, ceapa, morcovul, ciupercile, ceapa verde și usturoiul în robotul de bucătărie și le-am mărunțit. Într-o tigaie am pus o lingură de ulei, am răsturnat carnea și legumele, apoi am călit până ce carnea și-a schimbat culoarea. Am adăugat pasta de ardei, ajvarul, condimentele și 100 ml de apă. Am gătit această compoziție cam 10-12 minute, până ce s-a evaporat toată apa.
    Am stins focul și am lăsat amestecul să se răcească în jur de 15 minute. După răcire, am amestecat și un ou în umplutură.
  • Eu am folosit o foaie de foitaj cumpărat. Dacă aveți timp și dispoziție, puteți face foaie de casă. Am decongelat foaia lent, la frigider, peste noapte. Am întins foaia pe tava cuptorului pe care așezasem, în prealabil, hârtie de copt, apoi am făcut crestături laterale, ca din suvițele acestea să “împletesc” rulada. Am așezat carnea pe mijloc, am sigilat capetele, apoi am așezat fâșiile laterale într-o împletitură, având grijă să acopăr cât mai bine carnea, astfel încât să nu curgă la copt.

    Dacă vă rămâne compoziție, puteți congela sosul și să îl folosiți (într-o lună) la paste, pide turcești, dovlecei sau vinete umplute.

    Am uns rulada cu ou bătut, insistând la îmbinări, apoi am presărat semințe de susan alb și negru.
  • Am copt rulada în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 45 de minute. (Până s-a rumenit frumos deasupra).

Rulada se poate servi caldă, lângă salată sau cu o lingură de smântână deasupra, sau rece, lângă legume proaspete. O puteți reîncălzi, o puteți lua la pachet, este versatilă și se poate adapta ușor obiceiurilor voastre.

Poftă bună!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *