TARTĂ DIN FOIETAJ CU CĂPȘUNE

Autor: Hoban Ana, Coșteiu

Eu am cumparat foietajul(nu stiu sa il prepar).

Intidem foietajul și îl decupam în formă de inimioara, pe marginile inimioarei mai punem foietaj să ridicăm marginile în așa fel încât când  punem crema să nu se scurgă, înainte de a-l pune la cuptor il înțepam cu furculița. 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte;

  • 2 ouă;

  • 100 g zahăr;

  • zahăr vanilat/baton de vanilie;

  • coajă de lămâie;

  • 60 g făină;

  • 500 ml frișcă;

  • căpșune pentru ornat.

Punem laptele pe foc și facem crema de vanilie: punem zahăr vanilat, baton de vanilie, coaja rasă de lămâie. Gălbenușurile de ou le frecam cu zahăr.Cand începe să fiarbă laptele, il tragem de pe foc si il strecuram, apoi turnam cate putin peste ouăle cu zahăr, adăugăm și faina, cand terminăm de adaugat lapte, punem din nou pe foc până se îngroașă. Luam de pe foc si lăsăm 10 minute să se răcească, adăugăm și 100 ml frișcă bătută în crema de vanilie. Umplem foietajul inimioară cu crema de vanilie.Ornam cu capșuni si frișcă rămasă.

Lasă un răspuns