Vă aduc o nouă rețetă de gofre, mai dulci (au zahăr în compoziție) și mai pufoase decât rețeta clasică.
Nouă ne plac atât la micul dejun cu cremă de ciocolată, unt sau sirop de agave, fructe proaspete, miere și nuci, cât și pe post de desert în zile de sărbătoare. O formă de a înlocui tradiționalele clătite. Gofrele se pot savura și sub formă de tort, unse cu cremă de ciocolată și mascarpone, alături de fructe și frișcă.
De fapt, le puteți servi oricum și oricând!
10-12 buc
10 minute
15 minute
Aprox. 250 kcal/buc
INGREDIENTE
250 g făină, tip 550 cu praf de copt;
65 g zahăr;
2 ouă separate;
100 g unt topit;
480 ml lapte;
1/2 linguriță de sare;
1 linguriță de esență de vanilie naturală/un plic de zahăr vanilat;
dacă folosiți făină obișnuită, 5 g de praf de copt.
INDICAȚII
- Am cântărit cu precizie ingredientele, apoi am topit untul și l-am lăsat să se răcorească.
Am separat ouăle și am bătut albușurile spumă tare cu sarea.
Am mixat gălbenușurile cu zahărul până ce s-au deschis la culoare și au crescut în volum. Peste gălbenușuri am adăugat untul topit și răcorit, laptele și vanilia, mixând până la omogenizare.
Peste acest amestec am pus făina. V-am spus că am folosit făină de tip 550, cu praf de copt inclus în ea, însă puteți folosi făină obișnuită și să adăugați 5 g de praf de copt. Eu m-am pricopsit cu făina aceasta specială după o sesiune de cumpărături a soțului meu. (Singur, bineînțeles!)
Am mixat puțin, cât să se încorporeze făina în compoziție, apoi, cu ajutorul unei spatule, am adăugat albușurile, amestecând de jos în sus și păstrând compoziția aerată. - Am copt gofrele la aparat, la puterea 4 (din 5!). Nu a fost nevoie să ung plăcile cu grăsime, însă, pentru a fi siguri, puteți pulveriza puțin ulei înainte de a turna prima tură de aluat.
Ideal ar fi să consumați gofrele în cel mult 24 de ore de la preparare, însă vă dau un pont: le puteți congela până la o lună! Puneți hârtie de copt între ele, apoi în pungă specială pentru congelator. (Preferabil cu fermoar).
Când vreți să le mâncați, le puneți la cuptor pe hârtie de copt 5-10 minute sau le decongelați direct în aparatul de prăjit pâine. (Dacă are această funcție).
Poftă bună!