Gofre belgiene sau waffles, rețeta perfectă pentru un mic dejun delicios sau un desert care să înlocuiască tradiționalele noastre clătite. Se pot păstra 2-3 zile și se pot împacheta cu ușurință pentru a fi luate la pachet, la picnic sau în excursii. Aveți nevoie de un aparat pentru waffles, în rest, rețeta este foarte simplă și se prepară în aproximativ 15 minute.
Servings
5 porții
Prep time
5 minute
Cooking time
10 minute
INGREDIENTE
210 ml lapte;
160 g făină;
55 g unt topit;
2 ouă;
5 g praf de copt;
1 linguriță de extract de vanilie/ 1/2 de plic de zahăr vanilat;
1 lingură de zahăr; (opțional)
un praf de sare.
INDICAȚII
- Se pun toate ingredientele într-un bol, se amestecă bine cu ajutorul unui tel (timp în care se pune aparatul la încălzit), apoi se coc după preferințe, mai albe sau mai bronzate.
- Se pot mânca simple, pudrate cu zahăr, cu sirop de agave și fructe de pădure, cu unt topit și dulceață, cu cremă de ciocolată și banană, cu unt de arahide, frișcă, înghețată sau cremă de vanilie.
Opțiunile pentru topping sunt nelimitate, totul ține de gust și de imaginație.
Poftă bună!
[…] Vă aduc o nouă rețetă de gofre, mai dulci (au zahăr în compoziție) și mai pufoase decât rețeta clasică. […]
[…] Până acum am folosit-o la lipii de casă (reteta, în curând) și am integrat-o în aluatul de waffles. Iar astăzi, am făcut un fel de clafoutis pizza sau, îi mai puteți spune, tartă fără crustă […]