Micul dejun trebuie să fie consistent, hrănitor și să țină de foame pentru a evita să “ciugulim” chestii nesănătoase și care ne îngrașă. Ovăzul, spun specialiștii, este una dintre cele mai bune alegeri pentru micul dejun. Poate fi oferit și celor mici, nu este necesar să adăugați zahăr sau alți îndulcitori și are o cantitate considerabilă de fibre.
Terciul de ovăz “la cald” se poate face în milioane de feluri, adăugând ingredientele preferate.
Vă las una dintre rețetele mele, perfectă pentru toată familia, de la mic la mare!
Servings
2 porții
Prep time
10 minute
Cooking time
5 minute
INGREDIENTE TERCI
80 g fulgi de ovăz
250 ml lapte
2 lingurițe semințe de chia;
1/2 de banana făcută piure.
INDICAȚII
- Am pus într-o crăticioară fulgii de ovăz, laptele, semințele de chia și piureul de banana. Am lăsat la foc mic pentru aproximativ 5 minute, până ce compoziția s-a legat. Dacă vi se pare prea densă, adăugați lapte și lăsați să mai dea în câteva clocote.
- Am răsturnat terciul în boluri și am adăugat topping, după preferințe: felii de banană, unt de arahide, caju, mure și zmeură.
Puteți adăuga și fructe uscate, fulgi de cocos, bucățele sau cremă de ciocolată și orice fel de fructe, însă aveți grijă la cantitate, este un mic dejun deja bogat în calorii!
Poftă bună!
[…] Aș putea mânca terci de ovăz în fiecare dimineață, fără excepție. Combinațiile sunt nenumărate, astfel că puteți obține un gust nou de fiecare dată. Vara prefer terciul la rece, iar iarna îmi place să îmi încep diminețile cu un bol de terci cald, aromat în funcție de ingredientele pe care le am la îndemână. Alte variante de gătire a terciului de ovăz pe plită o găsiți aici sau aici. […]