GRIȘ CU LAPTE (BABY FRIENDLY)

Una dintre rețetele copilăriei: griș cu lapte. Îl servim cu mic, cu mare la micul dejun sau, uneori, îl pregătesc pentru cei mici pe post de cină. Cu dulceață sau scorțisoară ori aromatizat cu migdale și caju, după poftele fiecăruia.

INGREDIENTE

  • 500 g lapte;

  • 50 g griș;

  • 15 g unt;

  • 1 linguriță extract de vanilie.

  • Dulceață, scorțișoară, nuci măcinate (opțional)

INDICAȚII

  • Pentru că îl pregătesc inclusiv pentru Prâslea, nu folosesc zahăr sau altfel de îndulcitor în compoziție. Adulții îl pot servi cu dulceață, Ștrumfilinca îl preferă cu scorțișoară, iar lui Prâslea, pentru a fi cât mai hrănitor, îl servesc cu nuci măcinate. (Caju, migdale, nuci, nuci pecan, depinde ce am la îndemână).
  • Am pus laptele la fiert și, exact înainte să dea în clocot, am adăugat untul și grișul în ploaie, amestecând continuu. Din acest moment, durează cam 5 minute până ce grișul este bine fiert.
  • Am pus în castronele și am garnisit, după placul fiecărui pofticios. Grișul se poate servi și rece, iar ca să îl faceți atractiv pentru copii, puneti grișul în forme de silicon pe care să le răsturnați în monentul servirii.

Poftă bună!

Lasă un răspuns