Încă mai am fructe în congelator, iar prichindeii nu se prea omoară după fructele preparate termic, preferându-le pe cele proaspete. Așa că, trebuia să le găsesc o menire acestor vișine delicioase.
Și, pentru că se apropie weekendul și se lasă sec, vă propun o rețetă de chec ciocolatos, care vă va alinta papilele gustative și cu care îi puteți surprinde pe cei dragi la mesele de familie!
Se face ușor, așa cum se prepară majoritatea rețetelor mele și poate fi savurat ca desert, simplu, cu înghețată sau frișcă, îl puteți lua la pachet și servi ca gustare sau chiar poate fi mâncat la micul dejun, ca un răsfăț de weekend, lângă un pahar de lapte sau iaurt.
Checul este ușor umed, combinația dintre ciocolată și vișine nu dă greș niciodată, are textură crocantâ de la bucățelele de ciocolată și de la alune, este de vis!
INGREDIENTE
200 g făină;
100 g zahăr;
2 ouă;
2 linguri de cacao;
100 g unt topit și răcit;
150 ml lapte;
2 lingurițe rase cu praf de copt;
1/2 de linguriță bicarbonat de sodiu;
1 lingură extract de vanilie/1 plic de zahăr vanilat;
300 g vișine;
60 g ciocolată;
30 g alune/nuci mărunțite;
Un praf de sare.
INDICAȚII
- Am topit untul într-o crăticioară și l-am lăsat la răcorit. Într-un bol am adăugat ingredientele uscate: făina, zahărul, praful de copt, sarea, bicarbonatul și ciocolata mărunțită, după care am amestecat totul. Eu am folosit niște resturi ale unor moși crăciuni, un amestec de ciocolată cu lapte și ciocolată neagră. Musai să folosiți și ciocolată neagră în amestec!
Peste untul răcit am adăugat laptele, vanilia și ouăle și am omogenizat.
Am turnat compoziția lichidă peste cea uscată și am amestecat cu o spatulă. După ce amestecul a devenit omogen am adăugat cam 3/4 din cantitatea de vișine și am amestecat din nou. Eu am folosit vișine congelate pe care le-am decongelat peste noapte și pe care le-am scurs bine de tot!
Am răsturnat aluatul într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt, am pus deasupra restul de vișine și alunele mărunțite, după care am dat la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 60 de minute. (Până trece testul scobitorii).
După coacere, am scos checul din formâ și l-am lăsat la răcit pe un grătar de bucătărie. După răcire, checul se poate felia și servi în decurs de 3-4 zile.
Poftâ bună!