HUMMUS DE LINTE ROȘIE CU UNT DE ARAHIDE

Știu că sună pretențios, dar mă credeți dacă vă spun că are aproape același gust ca hummusul clasic? Noi suntem mâncători de hummus, așa că vă recomand să încercați atât varianta cu unt de arahide, cât și versiunea grecească, cu iaurt. Garantez pentru cele mai reușite combinații de ingrediente!

Untul de arahide poate înlocui cu succes pasta de susan din rețetele de hummus, gustul este foarte asemănător, chiar mai plăcut, aș spune.

În plus, schimbând clasicul năut este o bună oportunitate să consumați linte, un aliment minunat, cu relativ puține calorii, dar bogat în proteine, fier, fibre și vitamina B.

INGREDIENTE

  • 200 g linte roșie;

  • 3 căței de usturoi;

  • 2 linguri de unt de arahide;

  • Zeama de la 1/2 de lămâie; (după gust)

  • 1-2 linguri de ulei de măsline;

  • Sare și piper.

Am spălat foarte bine lintea, în mai multe ape, apoi am pus-o la fiert. Lintea se fierbe rapid, în 15-20 de minute.

De aici, am procedat exact ca în cazul hummusului clasic: am scurs bine lintea fiartă, am pus-o în robotul de bucătărie împreună cu usturoiul pisat, untul de arahide, zeama de lămâie, sare și piper. Vă recomand să începeți cu o cantitate mică de zeamă de lămâie și să adăugați pe parcurs, dacă este cazul.
Lintea este mai apoasă decât năutul, așa că mă îndoiesc că veți avea nevoie să adăugați apă. Pentru orice eventualitate, păstrați apa în care a fiert.

Dacă vi se pare prea subțire hummusul, nu vă faceți griji, el se mai întărește la rece. Dacă e atât de subțire încât curge din lingură, îl puteți repara cu 1-2 linguri de pesmet.

Când am obținut consistența și gustul dorit am mutat pasta de linte într-un bol și am ornat cu boia de ardei dulce, fulgi de chilli și ulei de măsline.

Este absolut delicios la micul dejun alături de pâine prăjită și ouă, la prânz pe post de garnitură pentru carne, la gustare lângă țelină apio sau la cină cu salată tabouleh. Desert mai am de făcut cu hummus, în rest l-am încercat în toate variantele! 😁

Sper să îl încercați și voi, îl recomand cu drag!
Poftă bună!

Lasă un răspuns