ÎNGHEȚATĂ CU NUTELLA (2 INGREDIENTE)

Ce spuneți de o nouă rețetă de înghețată fără ouă, fără lapte, fără fierbere, fără mașină de înghețată și fără amestecare? Din 2 ingrediente de bază. Știu că v-am făcut curioși, așa că nu prelungesc suspansul.
Secretul este că dacă bateți 500 ml de smântână pentru frișcă, apoi încorporați 5 linguri mari de nutella ați obținut o compoziție de înghețată pe care trebuie doar să o dați la congelator pentru 4-5 ore și apoi să o savurați în tihnă. Simplu, nu-i așa?

Ei bine, eu am mers mai departe și am vrut o înghețată mai pretențioasă, extrem de cremoasă, în două culori, motiv pentru care rețeta continuă. Dacă vă grăbiți sau nu aveți toate ingredientele ce urmează veți obține oricum un desert răcoritor și delicios din smântână și nutella. Totodată, puteți personaliza rețeta după placul vostru și ingredientele pe care le aveți la dispoziție.

INGREDIENTE BAZĂ

  • 500 ml smântânâ pentru frișcă;

  • 5 linguri cu vârf de Nutella.

  • Ingrediente opționale:
  • 3 linguri de lapte condensat;

  • 1 linguriță lichior de vanilie;

  • 1 linguriță lichior de cafea;

  • 40 g alune mărunțite;(30 în compoziție și 10 pentru decor)

  • 20 g bucăți de ciocolată pentru decor;

Am bătut frișca până s-a întărit. Nu este necesară o frișcă foarte tare, este suficient să facă “vârfuri”, pentru a ne asigura că am încorporat aer pentru a obține un rezultat aerat. Aveți grijă, nu bateți frișca prea mult, este posibil să se taie și nu o veți mai putea folosi. Din frișcâ tăiată puteți face unt de casă, în schimb. Pe principiul, nimic nu se aruncă, totul se refolosește!

Am scos 2/3 din frișcă și am amestecat-o cu cele 5 linguri de Nutella, o linguriță de lichior de cafea și 30 g de alune de pădure mărunțite. (Puteți folosi și nuci, caju, bucăți de ciocolată, etc). Cealaltă treime de frișcă am amestecat-o cu 3 linguri de lapte condensat și o linguriță de lichior de vanilie. Alcoolul are rolul de a împiedica formarea acelor de gheață, eu am folosit separat partea albă, respectiv cea neagră din lichiorul Sheridan’s. Puteți folosi orice alcool mai tare aveți în casă, chiar și vodka sau whiskey sau îl puteți omite. În această rețetă, spre deosebire de rețeta înghețatei straciatella, alcoolul nu este obligatoriu, dar crează un rezultat mai cremos și mai aromat.

Am folosit o tavă de chec și am pus alternativ compoziție de frișcă cu lapte condensat și frișcă cu nutella, apoi am dat efectul marmorat cu ajutorul unei furculițe.


Am ornat cu alune mărunțite și bucăți de ciocolată neagră. În funcție de congelator și vasul în care ați pus compoziția, înghețata trebuie să stea la rece minimum 4-5 ore pentru a fi bună de servit.


Este extrem de cremoasă și are aromă pronunțată de alune, un deliciu! Așadar, iubitorilor de Nutella, v-am găsit cea mai simplă și cea mai bună rețetă de înghețată!

Poftă bună!

Lasă un răspuns