ÎNGHEȚATĂ CU CAPUCCINO ȘI CIOCOLATĂ

Știți deja că sunt fan al produselor comercializate de prietenii mei de la Pastai de Vanilie. Și pentru că se gândesc mereu să vină în întâmpinarea clienților, printre cele mai noi produse comercializate sunt esențele speciale pentru înghețată și creme la rece (gama Ice&Cream), în două variante: simple sau esențe colorate (gust și puțină culoare). Esențele sunt ambalate în ambalaje generoase, de 50 ml, au un gust și miros minunat, departe de gustul acela artificial pe care îl regăsim în esențele din comerț. Fiind extrem de concentrate (1 ml la 1 kg de produs), esențele sunt spornice și economice, fiind o alegere excelentă și, totodată, budget friendly! Este absolut necesar să le testați în această vară, indiferent că le veți folosi pentru înghețată sau terci de ovăz la rece, lapte cu orez, creme la pahar, budinci, pannacotta sau torturi.
Dar am o surpriză pentru voi: aveți reducere de 25% la orice produs de pe site-ul Pastai de Vanilie, (click pe link) până pe 13.07! Așadar, profitați acum!

Eu am ales să testez cafea și ciocolată din categoria esențelor colorate și capuccino, straciatella și vanilie-lapte din categoria esențelor simple, dedicate deserturilor la rece. Urmează mai multe rețete, așa că fiți atenți! 😊

Pentru această rețetă m-am jucat cu esența colorată de ciocolată și cea de capuccino și vă invit să vedeți ce a ieșit: o înghețată delicioasă, fără ouă, fără fierbere, fără mașină de înghețată!

INGREDIENTE

Eu am folosit robotul de bucătărie pentru a bate frișca, dar puteți apela și la mixer. Important este ca smântâna să fie foarte rece și să nu bateți excesiv, să nu transformați smântâna în unt.

Când frișca a început să se întărească, am adăugat laptele condensat și o lingură de lichior de ciocolată. Am pornit din nou robotul, cât să se uniformizeze.
Am scos aproximativ jumătate din compoziție și am amestecat-o cu esența de capuccino, apoi am adăugat peste compoziția rămasă în robot esența colorată de ciocolată și cele două linguri de cacao.

Am turnat compoziția albă în tavă, apoi pe cea de ciocolată, fix în mijloc. Această tehnică, exact ca la chec, crează un aspect frumos al preparatului, dar nu e musai să faceți așa. Puteți alterna în straturi compozițiile sau cu o lingură.
Cu ajutorul unei furculițe am dat aspectul marmorat.

Am dat înghețata la congelator peste noapte, necesare sunt minimum 5 ore până la stadiul ready to serve.

Înghețata este foarte cremoasă, fără ace de gheață, cu un gust absolut divin, combinația de ciocolată și capuccino aduce cumva cu tiramisu, așadar dacă sunteți fani tiramisu, veți iubi această înghețată, atât de gustoasă, pe cât de simplu de pregătit!

Poftă bună!

Lasă un răspuns