ÎNGHEȚATĂ DE CASĂ CU MASCARPONE

V-am zis că eu mă pregătesc de vară! Și vă pregătesc și pe voi, aducând o rețetă nouă de înghețată în colecția de pe site.

Nu aveți nevoie de mașină de înghețată, nu folosim ouă sau creme fierte atent, nu trebuie să amestecați în ea! Tot ce vă trebuie sunt 3 ingrediente de bază și topping-uri după plac!

Rezultatul? O înghețată foarte cremoasă, fără ace de gheață, cu gust bogat și din ingrediente puține! Prepararea vă va răpi vreo 5 minute, dar timpul de așteptare va fi cel mai greu: vreo 5 ore la congelator până la stadiul ready to serve.

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone;

  • 200 ml smântână pentru frișcă;

  • 397 g lapte condensat (o conservă);

  • 40 g fulgi de ciocolată;

  • 30 g alune mărunțite;

  • 25 g fulgi de migdale;

  • Esență cheesecake, după gust;

  • Decor:
  • Alune mărunțite și fulgi de ciocolată.

V-am spus că treaba merge rapid: am bătut frișca până s-a întărit puțin, apoi am adăugat laptele condensat, mascarponele și esența. Esența este luată de la www.smellgood.ro, unde aveți 10% reducere la orice comandă, folosind codul SG10.
Lapte condensat puteți prepara și în casă, după una dintre aceste rețete.

În compoziția obținută am adăugat fulgii de ciocolată, alunele mărunțite și fulgii de migdale, am amestecat lejer cu o spatulă, am răsturnat totul într-o casoletă, am ornat cu fulgi de ciocolată și alune, după care am dat-o la congelator peste noapte.

Înainte de servire, lăsați-o vreo 10-15 minute să se încălzească pentru a vă putea bucura de textura ei bogată, catifelată și savuroasă!

E foarte simplu să faci înghețată de casă, nu-i așa? Alte rețete de înghețată găsiți aici.
Poftă bună!

Lasă un răspuns